Vatikānā turpinās gavēņa rekolekcijas. Pārdomu temats – Kristus priesterība

Garīgie vingrinājumi ir nepieciešami visiem cilvēkiem, arī pāvestam un Romas kūrijas darbiniekiem, jo „tie stiprina ticību un garīgo dzīvi” – intervijā laikrakstam L’Osservatore Romano teica kard. Alberts Vanhoje. Vatikānā 85-cus gadus vecais jezuīts vada gavēņa rekolekcijas. “Garīgie vingrinājumi nav tikai relaksa un klusuma brīdis, bet arī intensīvs dvēseles treniņš, lai labi sagatavotos cīņai ar grēku un ļaunumu” – uzsvēra kardināls.

„Garīgie vingrinājumi ir sv. Ignācija no Lojolas pārdomu auglis. Kādā kaujā pie Pamplonas viņš tika smagi ievainots. Vairākus mēnešus Ignācijs pavadīja slimības gultā. Šis laiks viņam kļuva par dziļu pārdomu laiku.” Bijušais Pontifikālās Bībeles komisijas sekretārs skaidroja, ka garīgie vingrinājumi mudina ticīgos klausīties Svētajā Garā, lai varētu atrast un pazīt Dieva gribu un to, kas kalpotu Dieva lielākam godam. Savas atgriešanās laikā Ignācijs iemācījās vērīgumu pret sevi un citiem. To viņš mācīja arī saviem biedriem.

„Kalpošana Dievam un Viņa slavēšana kļuva Ignācija dzīves neatņemams motīvs. Viņš pastāvīgi ilgojās pēc Dieva. Piedzīvoja garīgas slāpes un tukšumu, kuru nevarēja remdināt nekāda varenība un bagātība. Viņš ilgojās pēc pilnīgas mīlestības, kura nāk vienīgi no paša mīlestības avota. Sajutis Dieva mīlestības apkampienus, Ignācijs tiecās tikai pēc viena mērķa – lielāka Dieva goda”, – skaidroja kard. Vanhoje. – „Ignācija garīgums aicina cilvēkus lūgties katru dienu un praktizēt to lūgšanas veidu, kurš vislabāk palīdz veidot attiecības ar Dievu, ņemot vērā to, kas šis cilvēks ir un kāda ir viņa garīguma pakāpe. Sv. Ignācijs tuvinājās lūgšanai ne tikai ar savu intelektu, atmiņu un gribu, bet arī ar savām jūtām un dzīvu fantāziju.”

Kard. Alberta Vanhoje sagatavoto pārdomu temats ir sv. Pāvila vēstules ebrejiem fragments: „Pieņemsim Kristu mūsu augsto Priesteri!” Kardināls aicina visus kristiešus aizvien vairāk uzticēties Dieva žēlsirdībai. Lielajā gavēnī Dievs dāvā bagātīgas žēlastības. Vatikānā gavēņa rekolekcijas noslēgsies sestdien 16. februārī.

LRKBIC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti