Pāvesta sūtņi sv. Pāvila Jubilejas gada noslēguma svinībās

Sv. Pētera un Pāvila svētkos (29. jūnijā) noslēgsies tautu Apustuļa dzimšanas 2000. gadu atceres svinības. Ar sv. Pāvila dzīvi un darbību saistītajās vietās Jubilejas gada noslēguma svinības vadīs septiņi kardināli, kurus pāvests nominēja par saviem sūtņiem. Uz Svēto Zemi dosies kard. Valters Kaspers. Vatikānā viņš vada Pontifikālo kristiešu vienības veicināšanas padomi un komisiju attiecībām ar ebrejiem.

Turcijā, kur piedzima sv. Pāvils, Jubilejas gada noslēguma svinības vadīs Pontifikālās starpreliģiju dialoga veicināšanas podomes prezidents kard. Žans Luijs Torāns. Benedikta XVI speciālais sūtnis Maltā būs Pontifikālās ģimeņu padomes prezidents kard. Ennio Antonelli.

Kiprā Jubilejas gada noslēguma svinības vadīs kard. Renato Martino. Viņš ir Pontifikālās „Taisnība un miers” padomes prezidents. Savukārt Tautu evaņģelizācijas kongregācijas prefekts kard. Jozefs Tomko dosies uz Grieķiju. Pāvests nominēja Madrides arhibīskapu kard. Antonio Mariju Rouci Varelu par savu speciālo sūtni sv. Pāvila gada noslēguma svinībās Sīrijā un Parīzes arhibīskapu kard. Andrē Ventruā – Libānā.

S. Krivteža/Vatikāna Radio

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti