Sagraut mūrus sirdīs – pāvests atvadās no Betlēmes

Benedikts XVI ieradās pieklājības vizītē pie prezidenta Mahmuda Abasa, kur tikās arī ar palestīniešu kopienu pārstāvjiem no Gazas un Aizjordānijas. Palestīnas prezidents runāja par tautas grūto situāciju, pasvītrojot, ka tā ilgojas pēc miera. Palestīnieši ir pārliecināti, ka, ja kāds nemīl otru cilvēku, nemīl arī Dievu. Pāvesta vizīte ir cerības zīme nākotnei bez mūriem. Ir pienācis laiks, lai uzvaru gūtu miers un mīlestība – teica prezidents.

Uzrunā Benedikts XVI apliecināja, ka nes šo tautu savā sirdī. „Vēlos sagaidīt mieru un izlīgšanu šajā zemē,” teica pāvests. Piebilda, ka Svētais Krēsls, pēc saskaņošanas ar palestīniešu valdību, izveidos darba komisiju, ko paredz 2000. gadā Vatikānā parakstītais līgums. „Lai arī viegli varam uzcelt mūrus, taču zinām, ka tie nevar pastāvēt mūžīgi. Tos var sagraut, nolīdzināt. Bet vispirms ir jāsagrauj sirdīs uzceltie mūri un barjeras. Atvadoties, vēlos atkārtot aicinājumu uz atvērtību un solidaritāti, aicinājumu izbeigt neiecietības un izslēgšanas politiku. Lai arī cik dziļš un smags būtu konflikts, nedrīkstam aizmirst, ka vienmēr pastāv cerība, ka tas tiks atrisināts, ka labas gribas cilvēku pūliņi nesīs konkrētus augļus.”

No Palestīnas teritorijas pāvests izbrauca caur Raheles kapa vārtiem. 13. maija vakarā Svētais tēvs atgriezās Jeruzalemē. Ceturtdien Benedikts XVI apmeklēs Nācareti, kur svinēs Svēto Misi, tiksies ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, Galilejas reliģiskajiem līderiem un vadīs vesperu liturģiju Pasludināšanas bazilikā.

S. Krivteža / Vatikāna Radio

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti