Rīgas arhidiecēzes priesteru konferencē pārrunātie jautājumi

31.oktobrī, Rīgas Garīgajā seminārā notika ikmēneša priesteru konference, uz kuru bija pulcējušies lielākā daļa Rīgas arhidiecēzes priesteri. Tikšanās sākumā uzstājās Franciskāņu kapucīnu tēvi Pjotrs Kurtkevičs un Gintaras Vincentas Tamošauskas. Savā prezentācijā viņi dalījās ar Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skolas pieredzi ārpus Latvijas un vēlējās iedrošināt priesterus aktīvāk iesaistīt cilvēkus šajā skolā, kā arī lietot to kā instrumentu savās draudzēs, īpaši evaņģelizācijā. Viņi uzsvēra šās skolas aspektus:
1. evaņģelizācijas skola – 6 formācijas gadi. Tikšanās notiek apmēram 4 reizes gadā, rekolekciju veidā;
2. Oāze –  formācija pusaudzīem vecumā no 12-16 gadiem;
3. Alkoholiķu, narkomānu un citu atkarīgo rehabilitācijas centrs. Šobrīd tas jau darbojas Rīgā, Katoļu ielā 14;
4. Konsekrēto cilvēku tikšanās.

Pēc kapucīnu tēviem uzstājās priesteris Rihards Rasnacis, kurš aicināja priesterus savās draudzēs uzsakt Alfa kursus. Pāvests īpaši mudina uz Jauno Evaņģelizāciju. Lai varētu sarīkot tādus vērienīgus pasākumus kā Jauniešu Dienas ir vajadzīgi palīgi, brīvprātīgie. Laba atbilde ir Alfa kurss.
Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs vēlreiz priesteriem atgādināja Kanonisko Tiesību Kodeksa 951 kanona 1§ teikto par otrajām un trešajām celebrētajām Svētajām Misēm.
Arhibīskaps uzslavēja jaunos priesterus – misionārus, kas pie mums ir ieradušies no ārzemēm par viņu labo latviešu valodas prasmi un spēju to iemācīties dažu mēnešu laikā.
Tika pārrunāti arī dažādi liturgiskie jautājumi, piemēram vai drīkst iet vienā dienā divas reizes pie svētās Komūnijas? Balstoties uz KTK 917 kanonu ticīgais var pieņemt svēto Komūniju otru reizi dienā, bet tikai tad, ja viņš piedalās Svētajā Misē. Bīskaps uzsvēra, ka nekādā gadījumā šo praksi nevajadzētu pārvērst par ikdienu, bet izmantot šo iespēju tikai svarīgos gadījumos.
Savukārt priesteris Māris Ozoliņš pateicās visiem par atbalstu Rīgas Katoļu ģimnāzijai un aicināja priesterus mudināt draudžu locekļus sūtīt bērnus mācīties uz ģimnāziju arī mācību gada laikā.
Sagatavoja priesteris Ilmārs Tolstovs

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti