Bētlemes žēlsirdības mājai aprit 1 gads

Rīgā, Katoļu ielā 14, jau gadu darbojas Bētlemes žēlsirdības māja – rehabilitācijas centrs trūcīgiem, atkarībās un grūtībās nonākušajiem, kur šobrīd mājvietu raduši 14 cilvēki. 2. septembrī Bētlemes žēlsirdības mājā bija svētki – 1 gada jubilejas svinības, kurās piedalījās Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs un kopiena “Effata”, kas vadīja slavēšanu.

Atceroties kalpošanas laiku pie Mātes Terēzes tuvākmīlestības ordeņa Žēlsirdības misionārēm 2008. gadā, Z. Stankevičs pastāstīja, ka pēc Kalkutas māsu pieredzes 90% cilvēku, kas mēģināja atbrīvoties no atkarības, piedaloties Minesotas programmā, pēc tam atkal nokļuva atkarības varā. „Man radās pārliecība, ka ir nepieciešams tāds centrs, kurā atkarīgie, izgājuši Minesotas programmu, varētu dzīvot vienu vai divus gadus, mierīgā veidā atgriezties normālā dzīvē un atkal sākt strādāt, izejot no šīs mājas,” sacīja arhibīskaps. 2011. gadā Latvijā darbību uzsāka Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola, kuras „atzari” ir arī žēlsirdības mājas vairākās valstīs. Pēc to parauga tapa arī pašreizējās kristīgās palīdzības centrs-kopiena „Betlēmes žēlsirdības māja”.

„Esmu priecīgs, ka šeit šodien ir apvienojušies divi motīvi – kopienas un harizmātiskais,” uzrunā atzina arhibīskaps. „Kopīgi slavējot, mēs ieejam Dieva klātbūtnē, Viņa godība šeit sāk „pulsēt”, un Viņa klātbūtne pieskaras mūsu sirdīm.”

Lai rehabilitācijas centra iedzīvotāji piedzīvotu ne tikai Dieva mīlestības siltumu, bet šoziem varētu uzturēties arī siltās telpās, aicinām ziedot mājas apkures sistēmas uzstādīšanai! Tā kā ēka ir liela, šim mērķim nepieciešami 30 000 latu. Jebkura summa ir solis tuvāk siltām telpām!

Akcijas “Uzcelsim Baznīcu” ietvaros aicinām pārskaitīt ziedojumus Latvijas Romas Katoļu Baznīcas Informācijas centram, norādot mērķi „Bētlemes žēlsirdības mājai”:

Latvijas Romas katoļu Baznīcas Informācijas centra bankas rekvizīti
Ziedojumu konts: LV19HABA0551003218814, AS “SWEDBANK”, kods: HABALV22
Reģ.nr. 40008069666.

LRKB IC, foto: kopiena “Effata”

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti