Jauni priesteri Rīgas arhidiecēzē un Jelgavas diecēzē

Šā gada jūnijā Rīgas un Jelgavas diecēzē iesvētīs divus jaunus priesterus – priestera svētības saņems diakons Renārs Birkovs un diakons Ingmārs Zvirgzdiņš.

Diakons Renārs Birkovs ir dzimis 1988. gadā. Viņa ģimene dzīvo Latgalē, taču Renārs ir absolvējis Rīgas Katoļu ģimnāziju un Mazo semināru, kurā vidusskolēni varēja pārbaudīt savu aicinājumu un sagatavoties studijām Rīgas Garīgajā seminārā. Seminārā viņš iestājās 2007. gadā, norādot, ka priestera aicinājums viņš izjutis jau pie Pirmās Svētās komūnijas, bet pēc tam šī pārliecība stiprinājusies.

Diakons Ingmārs Zvirgzdiņš ir dzimis 1987. gadā. Viņš nāk no Daugavpils puses, Grīvas draudzes. Mācījies Aglonas Katoļu ģimnāzijā, bet vēlāk pārcēlies uz Rīgu un skolas gaitas turpināja Rīgas Katoļu ģimnāzijā un Mazajā seminārā. Rīgas Garīgajā seminārā mācības viņš sāka 2006. gadā.

Diakons Ingmārs Zvirgzdiņš par priesteri tiks ordinēts šo sestdien, 1. jūnijā, pl.11 Jelgavas Bezvainīgās Vissv. Jaunavas Marijas katedrālē, bet savu primīcijas Sv. Misi svinēs 9. jūnijā pl.12 Grīvas Vissv. Jaunavas Bezvainīgās ieņemšanas baznīcā Daugavpilī.

Diakona Renāra Birkova ordinācijas Sv. Mise notiks sestdien, 8. jūnijā, pl.11 Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē. Primīcijas Sv. Misi viņš svinēs 16. jūnijā pl.12 Bēržu Sv. Annas baznīcā, kas atrodas Balvu novada Bērzpilī.

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti