Garīgā semināra audzēkņi pasākumā Maskavas priekšpilsētas bērniem

Oktobra beigās netālu no Rīgas Garīgā semināra notika pasākums Rīgas Latgales priekšpilsētas bērniem, kas apmeklē dienas centru „Arken”. Kā pastāstīja dienas centra pārstāve Ilona Kviesīte, tāda veida pasākums notiek jau otro gadu un viņa cer, ka tas kļūs par tradīciju.
Bērni bija sagatavojuši savu priekšnesumu, bet šoreiz pasākumā piedalījās un bērnus iepriecināja arī Rīgas Garīgā semināra audzēkņi, kuri jau arī iepriekš apciemojuši šī centra bērnus, jo tajā strādā semināra pavāre Ilona. Viņi sola bērnus iepriecināt un apciemot arī citas reizes. Bērniem bija sagādāts arī pārsteigums – ieradās klauns. I. Kviesīte pastāstīja, ka šāds pasākums notiek reizi gadā, kad dienas centru apmeklē tā labdari un sponsori no Zviedrijas “Pestīšanas armijas”.
Dienas centru “Arken” (tulkojumā no zviedru valodas “Šķirsts”) ikdienā apmeklē aptuveni 20 bērni no Rīgas Latgales priekšpilsētas, bet kopumā centra redzeslokā ir ap 45 bērni. Centrs bērniem ir atvērts pēcpusdienā. Viņi te saņem ēdienu, tāpat viņiem tiek piedāvāta iespēja nomazgāties un pavadīt brīvo laiku. Tie ir bērni no nabadzīgām vai arī nelabvēlīgām ģimenēm un, pēc I. Kviesītes teiktā, informācija par iespēju nākt uz “Arken” un pavadīt pēcpusdienu kopā bērni saņem “no mutes mutē”.
LRKB IC; Foto: Rīgas Garīgais seminārs

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti