Seko pāvesta vizītei arī Lietuvā un Igaunijā Radio Marija Latvija ēterā

Vēsturiskais brīdis, kad Baltijas valstis apmeklēs pāvests Francisks, jau pavisam tuvu!  Šajās dienās (no 22. līdz 25. septmebrim) ir vērts būt klāt ne tikai savas zemes rīkotajos notikumos, bet smelties iedvesmu pāvesta teiktajā kaimiņzemēm. Katoļu raidstacija “Radio Marija Latvija” (RML) translēs visu oficiālo pasākumu programmu ar Svētā tēva piedalīšanos ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā. Visiem notikumiem šajās valstīs varēs sekot līdzi, dzirdot komentārus un tulkojumu latviešu valodā.

RML dzirdams mājaslapā www.rml.lv, radio frekvencēs Rīgā (FM 97,3), Liepājā (FM 97,1), Krāslavā (FM 97,0) un Valkā (FM 93,2), kā arī Android un iPhone aplikācijā “Radio Marija Latvija”.

Centrālajiem pasākumiem Lietuvā RML ēterā varēs sekot jau no sestdienas, 22. septembra, kad plkst. 11.30 pāvests ieradīsies Lietuvas galvaspilsētas Viļņas starptautiskajā lidostā, kur notiks viņa sagaidīšanas ceremonija. Pēc tam varēs sekot līdzi vizītei pie prezidentes Daļas Grībauskaites. 12.40 tiks atspoguļota tikšanās un uzrunas valsts augstākajām amatpersonām un diplomātiskajam korpusam. Savukārt 14.00 RML klausītāji varēs attālināti piedalīties programmā, kas veltīta jauniešiem. Paredzētas intervijas ar latviešu jauniešu grupām no notikuma vietas. Tiks translēta arī pāvesta lūgšana Viļņas Žēlsirdības Dievmātes sanktuārijā plkst. 16.30 un uzruna jauniešiem Viļņas katedrāles laukumā plkst. 17.30, kā arī atspoguļots Viļņas katedrāles apmeklējums.  

Svētdien, 23. septembrī, plkst. 10.00 RML pārraidīs Svēto Misi un lūgšanu “Kunga eņģelis” no Kauņas Santakos parkā.  Plkst. 15.00 no Kauņas katedrāles būs iespējams dzirdēt pāvesta Franciska uzrunu priesteriem, semināristiem un konsekrētajām personām, bet radio translācijas šajā dienā noslēgs pāvesta uzruna un lūgšana Kauņas Okupācijas un brīvības cīņu muzejā.

Pirmdien, 24. septembrī RML ēters sekos līdzi visām pāvesta gaitām mūsu valstī. Turklāt, izmantojot mājaslapu www.rml.lv, Svēto Misi Aglonā plkst. 16.30 būs iespējams klausīties arī ar tulkojumu angļu un krievu valodā. Tulkojuma iespēja aktuāla ne tikai tiem, kas vēlas attālināti sekot līdzi notikumam, bet arī tiem ārzemju viesiem, kuri paši piedalās Svētajā Misē un nezina ne itāļu, ne latviešu valodu.

Otrdien, 25. septembrī, RML plkst. 8.15 pieslēgsies notikumiem Viļņas starptautiskajai lidostā, kur notiks pāvesta Franciska atvadu ceremonija. Savukārt 9.45 radio translēs pāvesta oficiālās gaitas Tallinā: pāvesta sagaidīšanu Tallinas starptautiskajā lidostā 9.45, oficiālo sagaidīšanas ceremoniju 10.15, vizīti pie Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas 10.30, kā arī tikšanos ar vietējām valsts amatpersonām un uzrunu diplomātiskajam korpusam Prezidenta pils Rožu dārzā plkst. 11.00. RML aicina klausīties arī pāvesta Franciska uzrunu Svētā Kārļa luterāņu baznīcā, kur 11.50 notiks ekumeniskā tikšanās jauniešiem. Tiešraidei no Svētā Pētera un Pāvila baznīcas, kur notiks Svētā tēva tikšanās ar karitatīvā (žēlsirdības) darba pārstāvjiem, varēs sekot līdzi 15.15. Noslēgumā Tallinas Brīvības laukumā pāvests celebrēs Svēto Misi, kurā teiks homīliju, kas arī būs dzirdama radio ēterā.

Kā ziņots, papildus tiešraidēm no vizītes notikumiem ir plānotas arī reportāžas no notikuma vietas, aprunājoties ar cilvēkiem, kas ņem dalību šajos notikumos.

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti