Vecrīgā atvēries Uzklausīšanas centrs grūtībās nonākušajiem

Vecrīgā, Sāpju Dievmātes draudzes svētdienas skolas telpās organizācija “Caritas Latvija” ir atvērusi Uzklausīšanas centru, kurā tiks sniegts atbalsts bezpalīdzības situācijās nonākušiem cilvēkiem. Centrā darbosies pastorālais konsultants, mediķis, garīgais līdzgaitnieks, kā arī “Caritas Latvija” brīvprātīgais, kuri jau ir izgājuši pirmo nepieciešamo apmācības kursu.

Plānots, ka, sadarbojoties ar speciālistiem, centra darbinieki centīsies sniegt palīdzību grūtībās nonākušajiem, kopīgi meklējot iespējas un risinājumus situācijas uzlabošanai. Ar grūtībām šai gadījumā netiek domāta vienīgi materiālā nabadzība, jo, pēc “Caritas Latvija” aplēsēm, viens no nopietnākajiem nabadzības veidiem ir tieši vientulība un bezcerība.

Centrs primāri nav paredzēts materiālās palīdzības sniegšanai. Līdzās sarunām ar centra speciālistiem uz vietas būs pieejama arī informācija par Rīgas pašvaldības un nevalstisko organizāciju piedāvātajiem sociālajiem pakalpojumiem.

Kā skaidro Uzklausīšanas centra projekta vadītāja Inese Motte, grūtībās nonākušie nepieciešamības gadījumā varēs saņemt ilgtermiņa palīdzību, tas ir, ar speciālistiem tikties vairākas reizes. I. Motte norāda, ka, izvērtējot situāciju, “mēs cenšamies cilvēku nosūtīt arī pie vajadzīgā speciālista problēmas risināšanai, piemēram, sociālo dienestu pakalpojumi ir ļoti plaši, bet bieži cilvēki ir maz informēti vai baidās kaut ko uzsākt. Mēs palīdzēsim sakontaktēties ar vajadzīgajām iestādēm utml. Skaidrs, ka labprāt runāsim ar cilvēku arī par viņa ticību, kas ir cerības pamats”.

Uzklausīšanas centrs atrodas Vecrīgā, Pils ielā 5-1, Sāpju Dievmātes katoļu draudzes svētdienas skolas telpās. Pieņemšanas laiki ir pirmdienās no pl. 18 līdz pl. 20 un otrdienās no pl. 16 līdz pl. 18. Lūgums pieteikties uz konsultāciju iepriekš, zvanot uz tālruni 29552102 vai rakstot e-pastu uz adresi: info@caritas.lv.

Projektu finansiāli atbalsta ASV Bīskapu konference.

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti