Rīgas Kristus Karaļa draudze aug; plāno paplašināt draudzes telpas

Nākamo gadu laikā draudzes telpas plāno paplašināt Rīgas Kristus Karaļa draudze. Esošajam draudzes namam taps piebūve ar lielu zāli un terasi dažādu draudzes grupu vajadzībām, un pasākumiem.

Kā pastāstīja draudzes prāvests Ilmārs Tolstovs, esošās telpas kļūst pārāk šauras, jo draudzes locekļu skaits pēdējo divu gadu laikā ir pieaudzis par aptuveni 30%. “Ja pirms vairākiem desmitiem gadu šī bija nomaļa un maza lauku draudzīte, tad tagad arvien vairāk cilvēku pārceļas uz dzīvi tālāk no centra, būvē mājas Pierīgā,” stāsta I. Tolstovs, norādot, ka līdz ar locekļu skaita pieaugumu svētdienās baznīcā tiek svinētas pat četras Svētās Mises.

Patlaban draudzē darbojas dažādas grupas – tiekas Svētā Jāzepa vīri, sieviešu lūgšanu grupa “Marta un Marija”, notiek “Alfa kurss”, mammu tikšanās, saderināto kursi un citas aktivitātes. Šobrīd vislielākā telpa, kur var pulcēties liels skaits cilvēku, ir draudzes zakristeja – 67,4 kvadrātmeti, jo draudzes mājas zāle ir mazāka (46,5 kvadrātmetri). Tāpat ir pieprasījums pēc telpām bērēm, kristībām, arī laulībām.

Jau tagad notiek darbs un tiek izstrādāts draudzes mājas piebūves projekts. Plānots, ka tā būs 94,3 kvardātmetru platībā. Kopējās izmaksas varētu būt ap 100 000 eiro. I. Tolstovs skaidro, ka kopumā ēka varētu tapt triju gadu laikā, tomēr darbu gaita ir atkarīga no materiālajām iespējām. “Ja vēlaties piedalīties šī skaistā projekta realizēšanā, lūdzu jūsu atbalstu. Jau šobrīd pateicos par jūsu atbalstu,” teic prāvests.

Ziedot draudzes nama piebūves tapšanai var Rīgas Kristus Karaļa Romas katoļu draudzei ( Meža prospekts 86, Rīga, LV-1005, E-pasts: kkdraudze@gmail.com, Reģ. Nr.: 90000829360) AS “Swedbank” kontā: Konta nr.: LV70HABA0551002791387.

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti