Dažādas iespējas piedalīties Svētās Mises tiešraidēs

Tā kā dalība Svētajās Misēs klātienē valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa laikā nav iespējama, arvien vairāk draudžu piedāvā video translācijas. Tajās iespējams piedalīties, izmantojot sociālos medijus – Facebook un Youtube.
Papildus tam rīt, 22.martā, Latvijas Televīzijas 1. kanālā plkst. 12.00 tiešraidē tiks translēts dievkalpojums no Salaspils katoļu baznīcas. Svētās Mises translācijas klausīšanās iespēju joprojām nodrošina arī Radio Marija Latvija un Latgales Radio.
Dievkalpojumos ir svarīgi dalību ņemt tiešraidē un cienīgi piedalīties tajos no sākuma līdz beigām.
Vienots Svētās Mises un citu lūgšanu Facebook kanāls – katolis.TV
Tā kā Svētās Mises Facebook tiešraidē nodrošina dažādas draudzes, tad var rasties grūtības izsekot līdzi dažādajām iespējām. Šim nolūkam Facebook vidē izveidots vienots kanāls katolis.TV (facebook.com/katolisTV/), kurā būs pieejami to draudžu dievkalpojumi, kuri to nodrošina augstā audio un video kvalitātē.
Šobrīd tajā paredzētas Svētās Mises no sešām draudzēm, taču draudžu saraksts noteikti paplašināsies. 22. martā dievkalpojumi katolis.TV Facebook kanālā paredzēti:
– 09:00 – Jelgavas Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāle
– 11:00 – Saldus Sv. Pētera un Pāvila baznīca
– 11:00 – Jelgavas Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāle
– 11:30 – Rīgas Vissvētās Trīsvienības draudze
– 12:00 – Siguldas Jēzus Sirds draudze
– 12:00 – Daugavpils Jēzus Sirds draudze
– 15:00 – Daugavpils Jēzus Sirds draudze (krievu val.)
Iespēja sekot līdzi dievkalpojumiem draudžu sociālo mediju kanālos
Drīzumā tiks izveidota arī sistēma darba dienu Svētajām Misēm. Tikmēr iespējams sekot līdzi pašu draudžu Facebook un Youtube kanāliem. Papildus jau minētajām draudzēm Svētās Mises tiešraidi nodrošina arī Ventspils Svētā Krusta draudze un Rīgas Kristus Karaļa draudze, kā arī, iespējams, vēl citas draudzes.
Dievkalpojumu tiešraides translācijas iespēja ieviesta arī Rīgas svētā Jēkaba katedrālē, kas ir arhibīskapa sēdeklis. Kanāls ir pieejams ŠEIT. Arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs Svēto Misi katedrālē parasti svin svētdienā plkst. 08.00 no rīta, bet dievkalpojumi šajā draudzē notiek arī plkst. 11.00, 15.00 un 18.30.
Radio tiešraides – nemainīga vērtība
Radio Marija Latvija šajā laikā ir paplašinājuši tiešraižu klāstu. 22. martā Svētās Mises ēterā būs dzirdamas plkst. 08.00 no Rīgas svētā Jēkaba katedrāles, plkst. 11.00 no Jelgavas Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāles, plkst. 18.00 no Rīgas sv. Alberta baznīcas. Papildus tam ēterā plkst. 13.00 būs dzirdams dievkalpojums no Rīgas Lutera draudzes, bet plkst. 16.00 no Liepājas baptistu Pāvila draudzes.
Latgales Radio Svētās Mises translācija kā svētdienā, tā katru dienu dzirdama plkst. 12.00.

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti