Aglonā šogad sevi pieteica 14 svētceļnieku grupas

Šodien pl. 12:00 Aglonā norisinājās nu jau par tradīciju kļuvusī Svētā Mise, kuras galvenā auditorija ir svētceļnieki. Šoreiz Svētās Mises dalībnieku rindas bija retākās, daži svētceļnieki mājās devās jau 13. augustā, uzreiz pēc ienākšanas svētvietā, tāpēc dažu grupu prezentācija, visdrīzāk, izpalika. Tomēr lielākā daļa svētceļnieku vēl palika uz dievklapojumu, lai pateiktos Dievam par saņemtajām žēlastībām un prieku, bet pēc tam dotos mājās un atstātu vietu nākamajiem svētku dalībniekiem, kas piedalīsies vakara Svētajā Misē.

Svētceļnieku Svēto Misi celebrēja Rīgas arhidiecēzes palīgbīskaps Andris Kravalis, un dievkalpojuma sākumā viņš aicināja svētceļnieku grupas īsi pastāstīt par sevi un savu ceļu uz Aglonu.

Kopumā pirms dievkalpojuma par savu ceļu uz svētvietu stāstīja 14 svētceļnieku grupu pārstāvji. Aglonā ienāca grupas no Rīgas, Siguldas, Madonas, Ilūkstes, Iecavas, Valmieras, Cēsīm, citām Latvijas vietām. Lielākā daļa svētceļnieku ceļu līdz Aglonai mēroja kājām, bet daži svētceļnieki no Liepājas iešanu kājām kombinēja ar došanos ar stopiem. Savukārt Siguldas astoņu svētceļnieku grupa, lai ievērotu divu metru distanci, bija izvēlējusies uz Aglonu doties ar velosipēdiem, kā savu garīgo vadītāju izmantojot Radio Marija Latvija.

Iespējams, ka vienu no garākajiem svētceļojumiem šogad veica divas gandarītājās no Rīgas Sāpju Dievmātes draudzes. Viņas septiņās dienās pieveica 256 kilometrus. Daudzu grupu pārstāvji liecināja, ka viņu vidū bija daudz bērnu, tāpēc, piemēram „Laulāto Tikšanās“ grupa kopā ar vismazākajiem pieveica tikai deviņus kilometrus. Savukārt, iespējams, vecākā svētceļniece šogad uz Aglonu bija atnākusi no Preiļiem, kura savos 82 gados nogāja 11 km.

Bīskaps Kravalis pateicās visiem svētceļniekiem, kas šajās dienās veidoja Dieva tautu. Viņš norādīja, ka svētceļojums ir īpašs laiks, un „būt par svētceļnieku ir privilēģija, tas ļauj iepazīt sevi, citus, iziet ārpus rutīnas”, mācīties runāt ar Dievu un mīlēt tuvākos.

“Dārgie svētceļnieki […] savā veidā jūs esat Kristus vēstule, kas, ceļojot caur ciemiem, pilsētām no draudzes uz draudzi, kā draudžu garīgā elite esat Baznīcas sirds, zieds. Paldies par šo ceļu, paldies par upuriem, ko uzņēmāties, paldies par cerībām un ilgām, ko esat atmodinājuši cilvēkos,” svētceļniekiem sacīja bīskaps.  

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti