Rīgas Katoļu ģimnāzijā ciemojas 32 skolēni no Itālijas

No 18. līdz 21. maijam Rīgas Katoļu ģimnāziju apciemoja 5. klases bērni un viņu skolotāji no Adro Madonna della Neve skolas Itālijā. Itāļu skolās ir tradīcija – katrai klasei pavasarī doties vienas vai vairāku dienu kopīgā ekskursijā. Adro skolas piektklasnieki nolēma, ka vēlas apciemot sadraudzības skolu Rīgā. Pirms ceļojuma bērni cītīgi gatavojās, kā arī meklēja informāciju par Rīgu un Latviju.

Piektdienas pēcpusdienā Katoļu ģimnāzijā ieradās 32 bērni un pieci skolotāji – visi atvērti jauniem iespaidiem un gatavi iepazīt Rīgu un tās iedzīvotājus. Droši vien aktīvos itāļu bērnus pamanīja arī desmitā tramvaja pasažieri, ar kuriem kopā devāmies uz Vecrīgu vai atpakaļ uz Arkādijas parku.

Pēc kopīgām vēlām pusdienām itāļu delegācija devās pie Itālijas vēstnieka Latvijā Džovanni Polici. Protams, kā jau itāļi, ar 15 minūšu nokavēšanos, bet vēstnieks un viņa līdzstrādnieki laipni sagaidīja bērnus un nepiespiestā gaisotnē atbildēja uz skolēnu sagatavotajiem jautājumiem par to, ko dara vēstnieks un kāpēc nepieciešama vēstniecība.

Divi svarīgākie apmeklējumi, par kuriem bērni bija sajūsmā – tikšanās ar Itālijas vēstnieku un vizīte pie arhibīskapa-metropolīta Zbigņeva Stankeviča. Arī arhibīskaps neizbēga no bērnu jautājumiem, bet dāvanā saņēma grāmatu ar dažādu tautu teikām un Adro skolas sporta jaku.

RKĢ ceturtās un trešās klases skolēni ar savām skolotājām bija sagatavojuši ekskursiju ciemiņiem. Rīgas iepazīšana notika trīs grupās – bija jāprot orientēties kartē, lai atrastu Brīvības pieminekli, uz jumta sēdošo kaķi, sv. Jēkaba katedrāli un citas vecpilsētas vietas.

Pirmajā vakarā notika kopīgs sadraudzības pasākums RKĢ, kurā Rīgas un Adro skolu skolēni prezentēja savas valstis. Sestdien un svētdien ciemiņi kopā ar RKĢ skolēniem devās iepazīt citu Rīgu ārpus pilsētas centra. Viena no šīm vietām bija Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs. Svētdien notika smilšu piļu celšanas sacensības Jūrmalā.

Tas brīdis ir klāt – atvadas un došanās prom. Vēl tikai pikniks zālienā pie lidostas “Rīga” pēc skrējiena no pareizticīgo katedrāles apmeklējuma. Jautāti par iespaidiem Latvijā, bērni sacīja, ka viņiem viss paticis. Latvijā viņi bija pirmo reizi, un sajūsmas pilni saucieni pavadīja gandrīz ikvienu soli.

Ilze Mežniece, foto no RKĢ arhīva

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti