Izdevniecība „Dzīvības straumes” laidusi klajā grāmatu „Dieva princese”

„Es nolēmu uzrakstīt šo liecību – nevis lai tiesātu atsevišķas personas, bet lai daudzi saņemtu Dzīvību,” grāmatas „Dieva princese” ievadā raksta tās autore – Beļģijā pazīstama katehēte, sieva un piecu bērnu māte. „Lai šis stāsts ar Dieva žēlastību un vienvienīgi Viņa godam dāvā palīdzību, žēlastības un svētības visiem maniem brāļiem un māsām pasaulē, īpaši tiem, kuru bērnība un nevainība reiz ir tikusi nogalināta vai apsmieta!”

Vairākus gadus būdama katehēte, autore vēl personiski nepazīst Kungu un šaubās, vai šis darbs patiesi ir viņas aicinājums. Pirmajos piecpadsmit laulības gados savu dzīvi kopumā viņa bieži raksturo kā elli. „Es neparko nebūtu varējusi pateikt, kāpēc. Es to vienkārši tā izjutu,” raksta viņa, kas stāsta patiesuma un personiskuma dēļ to izvēlējusies publicēt ar pseidonīmu Jērikas Rahāba.

Šī grāmata vēsta par to, kā autore daudz dziļāk iepazīst Dieva žēlsirdību un saņem spēju piedot pat ienaidniekam. Liela nozīme viņas garīgajā ceļā ir sv. Ignācija no Lojolas garīgo vingrinājumu rekolekcijām, saka izdevniecības „Dzīvības straumes” vadītāja Ilze Kurša – Briede.

Stāsta skaudrajā sākumā autore sevi drīzāk uzlūko kā Pelnrušķīti – noskumušu, vientuļu, sevī noslēgušos. Viņa nespēj iedomāties, ka Gaisma varētu iespīdēt tumsībā un pretī varētu nākt Ķēniņa Dēls; taču Kungs nāk viņai pretī un saka: „Lai top Gaisma!”

Neilgi pēc kāda priestera aizlūgšanas viņas dzīvē notiek „zemestrīce”: Kungs atgādina dažādas atmiņas, kas drīz atklāj kopainu: septiņu gadu vecumā viņu bija seksuāli izmantojis kāds ģimenes loceklis. Kungs ienes Savu Gaismu gan šajā notikumā, dāvājot spēju no sirds piedot pāridarītājam, gan arī citos ievainojumos, ko Viņš saudzīgi atklāj un dziedina.

Stāsta noslēgumā autore saka: „Jo īpaši esmu apzinājusies, kas ir mana – Dieva bērna¬- brīvība. Jā, daudzi cilvēki mani bija ieslodzījuši negatīvā spriedumā, bet Dievs to visu atcēla. Pat, ja šie cilvēki joprojām turas pie šī sprieduma, tas mani vairs neskar. Viņi var runāt vai domāt, ko grib, bet es zinu tikai vienu: Kungs mani ir atbrīvojis un pārradījis. (..) Ar Savu Gara zobenu Viņš mani ir darījis par Savu Princesi.”
Grāmatu „Dieva princese” var iegādāties Rīgas Metropolijas kūrijas grāmatu galdā M. Pils ielā 2, Rīgas Garīgā semināra grāmatu galdā Katoļu ielā 16, draudžu grāmatu galdos, kā arī sazinoties ar izdevniecību „Dzīvības straumes” (tālr.: 29455267).

LRKB IC

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti