Seminārs “Kā izaudzināt pusaudzi un nesajukt prātā”

Kāda grāmata par pusaudžu audzināšanu sākas ar vārdiem: “Tev sāpēs. Pilnīgi noteikti.” Katram pieaugušajam ir savs kritiskais posms attiecībās ar bērnu. Vienam ir grūti ar zīdaini, citam – ar trīsgadnieku. Ar pusaudžiem ir grūti gandrīz visiem.
Katram vecumposmam ir savs uzdevums, vēstījums. Veiksmīgi tiekot galā ar uzdevumu, cilvēks pāriet nākamajā posmā. Rezultātā veidojas harmoniska, iekšēji integrēta personība. 

Ļoti bieži pusaudzim grūti apjēgt dinamiskas pārmaiņas savā ķermenī, emocijās, attiecībās. Vēl grūtāk mēdz būt viņa vecākiem, tuviniekiem, skolotājiem. Protams, sākas arī cīņas par patstāvību, kaut gan vienlaicīgi pusaudzis paliek ļoti atkarīgs no pieaugušo atbalsta. 

Nav viegli būt blakus pusaudzim, jo viņam pašam arī nav viegli ar sevi. Tomēr ir vērts viņu atbalstīt, apliecināt savu mīlestību un izpratni tādā veidā, kas atbilst viņa vajadzībām, uzticēties, piedot, kā arī uzturēt taisnīgas prasības. 


Ja saskaries ar grūtībām audzinot savu pusaudzi vai strādājot ar pusaudžiem, piemēram, skolā, piesakies uz semināru “KĀ IZAUDZINĀT PUSAUDZI UN NESAJUKT PRĀTĀ”. Seminārs notiks ceturtdien, 21.aprīlī nelielā grupā kristīgā gaisotnē.
Pasākuma laikā pārrunāsim:

  • kāda ir pusaudžu vecuma specifika,
  • pret ko un kāpēc protestē pusaudži,
  • kā iemācīties nolikt robežas attiecībās ar bērniem, kuri vairs nav bērni,
  • kā runāt ar pusaudzi par seksualitāti un tml.

Pieteikties var pa tālruni 29191860 vai pa e-pastu marks@augliba.lv

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti