Austrija: Internetlappuse, kas veltīta kristianofobijai Eiropā

„Kristianofobija nozīmē irracionālas bailes vai naidu pret kristiešiem un pašu kristietību kopumā” – saka Gudruna Kuglere, austriešu juriste un internetlappuses izveidošanas iniciatore. „Šī vārda nozīme ietver arī antikristīgus aizspriedumus, kas izpaužas kā pakāpeniska tādu personu nobīdīšana malā, kas pieturas pie kristīgiem uzskatiem” – pievieno Kuglere. Šai lappusē tiek minēti kristīgās ticības izsmiešanas gadījumi, prasības novākt kristīgos simbolus vai aizliegt tos nēsāt, kā arī uzbrukumi ticībai filmās un televīzijā.

Pēc Kugleres domām šajā ierosinājumā neiet runa „par iežēlināšanos pašiem par sevi, bet gan par risinājumu meklēšanu, kas skar arī politisko sfēru”. Lappuse piedāvā cīņas stratēģiju par kristianofobijas parādību, lai balstītos uz kristiešu pašapziņas stiprināšanu Eiropā. „Daudz kas no tā, ar ko Eiropa lepojas, ir cēlies no kristietības. Tā ir ļoti daudz devusi Eiropas humanizācijai un tai ir vēl vairāk ko dot. Kristiešu uzdevums ir ar pilnu apziņu piedalīties sabiedriskajā dzīvē kā Kristus apliecinātājiem. Tikai, pateicoties tam, mēs vājināsim kristietībai naidīgās tendences – atzīmēja austriešu juriste.

Kuglere pievērsa uzmanību masveidīgajām tādu personu vajāšanām, kuras pieturas „pie nekorektiem politiskajiem” uzskatiem, bet kuri pieder pie kristīgās ticības būtības, piemēram, abortu vai homoseksuālu attiecību atmešana. Pie tādiem dokumentētiem vajāšanu gadījumiem pieskaitāmi atbrīvošana no darba vai tiesu spriedumi, kas dažkārt piespriež pat cietumsodu. Piemēram, franču deputāts Kristiāns Vanneste par saviem kritiskajiem izteicieniem homoseksuālisma sakarā tika sodīts ar naudas sodu 10 tūkstošu eiro apjomā. „Vārds „kristianofobija” jau ir parādījies oficiālajos ANO un EDSO dokumentos” – atgādināja austriešu juriste.

Par šo parādību daudzkārt tika runājis Vatikāna diplomātijas šefs arhibīskaps Dominiks Mamberti. Ņujorkas universitātes starptautisko tiesību profesors un pazīstamais publicists Jozefs Veilers nesen paziņoja: „Eiropas laicisms atšķiras no Amerikas sekulārisma. Tas neapstājas tikai pie apgalvojuma: „Es neticu Dievam”, bet ir sava veida ticība pati sevī, kas izpaužas aktīvā naidīgumā pret reliģiju, Eiropas gadījumā – pret kristietību”.

Biedrību „Eiropa Kristum!” ir dibinājuši dažādu konfesiju kristieši kā atbildi pret mūsdienu diskrimināciju. Kopš 2005.gada jūlija tā pastāv kā autonoma biedrība, kas reģistrēta atbilstoši Vācijas likumdošanai. Šī biedrība cer sadarboties ar maksimālu skaitu sabiedrisko grupu un privātpersonām.

tulkojis A.Aglonietis: http://info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1200605444

 

 

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti