Svētās Ģimenes Mājā sācis darboties dienas centrs

Šodien, 6. janvārī, Svētās Ģimenes Mājā, Vecrīgā, tika atklāts dienas centrs, kurš būs atvērts ģimenēm ar bērniem, pieaugušajiem, senioriem, kā arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tā atklāšanā priesteris Andris Kravalis teica: “Centra mērķis ir palīdzēt cilvēkiem kļūt stiprākiem garā brīžos, kad viņiem tas ir nepieciešams.” Viņš arī uzsvēra, ka centrs var kļūt par vietu, kurā ikviens varēs vingrināties tuvākmīlestībā.

Dienas centrs ir Rīgas pilsētas pašvaldības finansēts sociālais pakalpojums. Kā uzsvēra dienas centra vadītāja Inese Švekle, tas ir 15. dienas centrs Rīgas pašvaldībā. Centrs būs atvērts pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās un piektdienās no pl. 9 līdz 17, savukārt trešdienās centrs būs atvērts no pl. 11 līdz 19. Svētās Ģimenes Mājas mājaslapā www.gimenesmaja.com un Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā varēs iepazīties ar centra programmu un piedāvātajiem pakalpojumiem konkrētajā nedēļā.

I. Švekle arī pastāstīja, ka Svētās Ģimenes Mājā notiks dažādi pasākumi, semināri, valodas apguves, datorapmācības, rokdarbu pulciņi, konsultācijas, lekcijas un citas aktivitātes gan senioriem, gan ģimenēm ar bērniem, saderinātiem, laulātiem pāriem, cilvēkiem ar invaliditāti. Viņa pauda prieku, ka Katoliskā Baznīca nodrošinās šo pakalpojumu sniegšanu.

Dienas centra sociālā darbiniece Rita Karpinska sīkāk pastāstīja par pasākumiem, kas tiek piedāvāti klientiem. Viņa aicināja seniorus, kas no rītiem dodas uz Vecrīgu vai apmeklē kādu no rīta dievkalpojumiem, uzreiz pēc tam nedoties uz mājām, bet ienākt Svētā Ģimenes Mājā un iedzert tēju. Pēc tam dienas centra bibliotēkā var palasīt avīzes un grāmatas, pārrunāt izlasīto un uzspēlēt galda spēles. Ņemot vērā to, ka šis ir Dieva žēlsirdības gads, katru dienu pl. 15 Svētās Ģimenes Mājā varēs kopā lūgties Žēlsirdības kronīti. Savukārt pirmdienās pl. 14 seniori varēs apgūt datorprasmes.

Svētās Ģimenes Mājā notiks arī tikšanās un nodarbības māmiņām, kuras vadīs Ģimenes ekoloģijas institūta pārstāve Baiba Stikute. Tā būs kopīga slavēšana, vingrošana grūtniecēm, kā arī citas nodarbības māmiņām un arī pāriem. Seniori šai laikā varēs iesaistīties, pieskatot bērnus, lai dotu iespēju vecākiem kādu mirkli pabūt kopā un atpūsties.

Gan I. Švekle, gan R. Karpinska uzsvēra, ka dienas centra programmas veidošanā var iesaistīties ikviens, iesakot savas idejas, piedāvājot novadīt kādu nodarbību, semināru vai pulciņu. Savukārt tiem, kas ir nonākuši grūtībās un kuriem nepieciešama profesionāla palīdzība, tiks nodrošināta iespēja saņemt profesionālu sociālo darbinieku, pastorālo konsultantu, laulību konsultantu, psihologu un citu speciālistu konsultācijas.

LRKB IC; FOTO: Ričards Gulbis

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti