Līdz Lieldienām Salaspilī apskatāma Turīnas līķauta kopija

Salaspils Dievmātes Rožukroņa karalienes baznīcā vēl līdz Lieldienām apskatāma ceļojošā izstāde par Turīnas līķautu. Izstāde jau ir apceļojusi vairākas Latvijas draudzes un pēc Lieldienām būs apskatāma Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē.

Līdz šim Turīnas līķauta kopiju Salaspilī apskatīt ir bijuši ne tikai draudzes ticīgie, bet arī skolēni no Salaspils mākslas un mūzikas skolas, Sociālā centra pārstāvji. Bija atbraukusi arī grupa no Jumpravas un Lēdmanes.

Izstādi nodrošina Jeruzalemes Svētā Kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļa. Izstādē izlasāmie informatīvie materiāli ir no zinātniskās konferences, kura norisinājās Rīgā 2010. gadā. Tajos aprakstīta audekla vēsture, izpētes gaita un metodes, kasi raksturo laiku un tradīcijas, kad Jēzus tika sists krustā. Izpētē gūtās atziņas ļauj ticēt, ka Itālijā, Turīnas pilsētā apskatāmajā audeklā patiesi ir bijis ievīstīts Jēzus nonāvētais ķermenis.

Taču izstādes galvenais apskates objekts ir Turīnas līķauta – audekla, kurā pēc nāves tika ievīstīts krustā sistā Jēzus ķermenis, kopija dabīgā lielumā. Turīnas līķauts ir īstens Kristus augšāmcelšanās liecinieks, kuru mēdz dēvēt arī par piekto Evaņģēliju un kurš var palīdzēt apjaust Jēzus nesto upuri. Uz līķautā redzamā nospieduma var saskatīt ciešanu mocīta cilvēka sejas un ķermeņa atveidu

Turīnas līķauta kopija un informatīvie materiāli ir ordeņa Itālijas nodaļas bruņinieka Džiordžio Ferrero (Giorgio Ferrero) dāvinājums Latvijas Romas katoļu baznīcai.

Jānis Smelters, Svētā Kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļas vadītājs

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti