Mīlestības graudi 2017

Šodienas pasaulē ir totāls izsalkums pēc mīlestības. Katru dienu satiekam pagurušus un apspiestus cilvēkus – uz ielas, sabiedriskajās iestādēs, blakus kaimiņos… Pie katras no šīm sejām apstājas Jēzus skatiens. Arī caur mūsu acīm! Un kāda ir mūsu sirds? Vai tā ir žēlsirdīga? Kāds ir mūsu domāšanas un izturēšanās veids, vai tas ir visus ietverošs?

Jauniešu Pastorālās mājas jaunieši organizē un piedalās dažādos sociālajos projektos. Tās ir tikšanās ar bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm, ar jauniešiem ieslodzījumā, ar patvērumu meklētājiem, atbalsta pasākumi ģimenēm ar bērniem un jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem. Katra mēneša pirmo sestdienu tiekamies ar ģimenēm ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Ik reizi satiekam cilvēkus, kuri saka: “Paldies, ka atcerējāties mūs! Kad vēl atnāksiet?” Tomēr tie nav žēlsirdības darbi tikai no mūsu puses. Mēs ne tikai dodam, bet arī saņemam – mīlestību, prieku, atgādinājumu par īstām vērtībām un par iespēju pateikties Dievam par to, kas mums ir.

Noslēdzot Žēlsirdības gadu, pāvests Francisks novēlēja lai tas paliek kā starts turpmākiem gadiem: „Dedzīgi vēlos, lai kristīgā tauta padomā par miesas un gara žēlsirdības darbiem. Tas būs veids, kā pamodināt mūsu bieži vien aizmigušo sirdsapziņu, kas mierīgi guļ, kad pretim norisinās nabadzības drāma, un likt tai aizvien vairāk ienākt Evaņģēlija sirdī, kur nabadzīgie ir dievišķās žēlsirdības privileģētie.”

Šobrīd sadarbībā ar Caritas Latvija un ar BonifatiusWerk atbalstu īstenojam projektu MĪLESTĪBAS GRAUDI 2017. Par ko ir projekts? – par gribu dalīties savas sirds siltumā, par iespēju piedzīvot mīlestības došanas prieku:

25.marts – spēles un muzicēšana ar jauniešiem ieslodzījumā

7.aprīlis – kulinārijas darbnīca un saruna pie Apaļā galda ar patvērumu meklētājiem no Muceniekiem

27.maijs – sporta pikniks ar ģimenēm ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām

28.jūnijs-1.jūlijs – nometne ģimenēm ar bērniem ar AST (autismu)

17.-20.augusts – nometne ģimenēm ar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām (kopā ar Caritas Malta jauniešiem)

Informācija un pieteikšanās: dm@nepaliecviens.lv, vai 26394426.

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti