Priesteris Pēteris Skudra: Dievs atrod veidus, kā satikt katru no mums

Video projektā “Tiecības” Radio Marija Latvija programmas direktors priesteris Pēteris Skudra pastāstīja, ka, viņaprāt, Dievs piedāvājot savu draudzību katram, bet tas ir cilvēka lēmums – to pieņemt vai no tās atsacīties. Turklāt katrās attiecībās, lai tās būtu ar Dievu vai līdzcilvēku, esot jāiegulda laiks un piepūle.

Priesteris piemēru tam, kā Dievs nāk pie cilvēka, ievērojis latviešu literatūrā. Anna Brigadere savā autobiogrāfiskajā darbā “Dievs. Daba. Darbs” kādā epizodē apraksta, kā piecu vai sešu gadu vecumā reiz devusies pie miera viena, jo pārējā saime neesot bijusi mājās. Gultā guļot, viņa sajutusi, ka neesot viena un sapratusi, ka līdzās esot Dievs. Tā Dievs atrodot veidus, kā satikties ar katru no mums, uzskata P. Skudra.

Ja ir cilvēki, kuri norāda, ka Dievs ar viņiem nekad neesot runājis, tad priesterim esot pretjautājums: vai esi izteicis vēlmi, ka vismaz gribētu spēt saskatīt to Dieva vietu un klātbūtni savā dzīvē. Viņaprāt, pietiekot ar šo vēlmi un atvērtību, lai sāktu iet attiecību ar Dievu ceļu. Tajās, kā jau katrās attiecībās, esot jāiegulda laiks un piepūle. Esot nepieciešams atrast ikdienā laiku, kas ir domāts tikai Dievam, sarunai ar viņu, izstāstot to, kas nodarbina cilvēka prātu, kas uztrauc, sāp, kas priecē, kas dotajā brīdī ir aktuāls. Tā varot būt arī vienkārša kopā būšana klusējot. Tādos brīžos dažreiz ienākot prātā kāda doma vai iedvesma.

Protams, arī attiecībās ar Dievu var būt grūti brīži, kad nemaz neesot vēlmes ar viņu būt kopā vai runāt, tad palīdzot draugi, ar kuriem ir iespēja dalīties ar Dievu piedzīvotajās grūtībās, lai pēc tam atkal turpinātu aizsākto ceļu.

Sociālo mediju informatīvā kampaņa “Tiecības” ir 12 dokumentālo video sērija, kas veidota ar mērķi aktualizēt sabiedrībā tēmu par ticības un garīguma nozīmi cilvēka dzīvē un rosināt atklātu diskusiju par Dieva jeb Augstākā spēka klātesamību un Viņa ietekmi uz cilvēka ikdienas gaitām. 

Palīdzi mums stāstīt par ticību un garīgumu citiem! Atbalsti projektu šeit!

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti

Ticība kā dzīves telpa

Turpinām lasītājus iepazīstināt ar gadagrāmatas “Katoļu Kalendārs 2021” rakstiem. Šoreiz piedāvājam Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas faktultātes vadošā pētnieka

Lasīt vairāk »