RARZI aicina uz diskusiju “Kovidnogurums un Baznīca”

No 8. līdz 16. oktobrim Latvijā norisināsies Psiholoģijas dienas, kuru ietvaros pasākumu šogad piedāvās arī Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts (RARZI). Psiholoģijas dienas notiks jau devīto reizi un šoruden aktualizēs sabiedrībai ļoti svarīgu tēmu ‒ “Psiholoģiskā labklājība COVID-19 laikā un pēc tā”.

RARZI ielūdz uz starpdisciplināru semināru un ekspertu paneļdiskusiju “Kovidnogurums un Baznīca. Kā izskatīsies sabiedrība un Baznīca pēc pandēmijas?”. Apzinot aktuālo situāciju valstī un aicinot pievienoties klausītājus arī ārpus Rīgas, seminārs norisināsies tiešsaistē Zoom platformā ceturtdien, 14. oktobrī, no pl. 18 līdz 21.

Veicinot integratīvu teoloģijas un psiholoģijas skatījumu uz pārmaiņām sabiedrībā, līdzīgi kā iepriekšējos RARZI organizētajos semināros, piedalīsies psiholoģijas un teoloģijas jomu profesionāļi un praktiķi: teologs, ārsts un priesteris Andris Marija Jerumanis (Lugāno Universitātes Teoloģijas fakultātes profesors un RARZI viesprofesors), sociālais psihologs Ģirts Dimdiņš (profesors Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē), kā arī teologs un Lutera draudzes mācītājs Linards Rozentāls (vadošais pētnieks un pasniedzējs Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātē). Diskusiju vadīs klīniskā psiholoģe Inese Lietaviete.

Semināra un diskusijas mērķis ir vērtēt izmaiņas Baznīcā un sabiedrībā pandēmijas ietekmē, balstoties uz aktuālākajiem pētījumu datiem (tostarp, katoļu un luterāņu ticīgo vidū), kā arī kopīgiem spēkiem meklēt risinājumus pandēmijas izraisīto negatīvo seku mazināšanai un pārvarēšanai Baznīcas kopienā. Seminārs ir paredzēts ne vien nozares profesionāļiem (pastorālajā jomā, psiholoģijā, sociālajā darbā, komunikācijā ar sabiedrību), bet būs noderīgs ikvienam interesentam, kurš ir atvērts akadēmiskā kultūrā balstītai diskusijai par sāpīgajiem jautājumiem (piemēram, viedokļu sašķeltību saistībā ar vakcināciju).

Kas šobrīd notiek ar sabiedrību un ar Baznīcu kā sabiedrības daļu? Vai izmaiņas ir neatgriezeniskas? Kā vērst par labu mūsu kopīgo pieredzi, kuru esam ieguvuši kopš 2020. gada marta? Arvien vairāk apzināmies, ka nekas vairs nebūs tāds, kāds tas bija, un varbūt tieši tajā slēpjas iespējas? Vai Baznīca arī šoreiz būs pietiekami elastīga un reformspējīga? Un mēs paši?

Mēs nepretendējam uz vienīgajām pareizajām atbildēm, tomēr kopīgā dialogā vienmēr ir iespējams sadzirdēt vairāk! Pievienojies ar savu balsi un saviem jautājumiem!

Lai piedalītos pasākumā, līdz 11. oktobrim ir jāpiesakās elektroniski: ŠEIT.

Dalības maksa seminārā ir 10 eiro (ar pārskaitījumu: LPU FILIĀLE RARZI, konta numurs: LV06HABA0551043321855). Pēc semināra būs iespēja saņemt tālākizglītības apliecību (elektroniskā formātā) par dalību seminārā. Pēc maksājuma saņemšanas dalībniekiem uz norādīto e-pastu tiks nosūtīts Zoom piekļuves links.

RARZI

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti