Iznācis “Mieram Tuvu” 2022. gada janvāra numurs

Ir iznācis izdevuma “Mieram Tuvu” nākamā gada pirmais – janvāra – numurs ar Dieva Vārdu un lūgšanām katrai dienai, kā arī priesteru komentāriem un citiem rakstiem. Ņemot vērā, ka laikā no 18.līdz 25. janvārim atzīmējam Lūgšanu nedēļu par kristiešu vienotību, grāmatiņā ir lasāmi Libānas kristiešu sagatavotie pārdomu un lūgšanu teksti katrai šīs nedēļas dienai.

Svētdienu un svētku dienu Svēto Rakstu tekstus janvārī bagātina priestera Andra Marijas Jerumaņa, Jura Jalinska, Valtera Vārpsalieša, Arņa Suleimanova, Jāņa Meļņikova SJ, Vladimira Gusseva OP un Renāra Birkova komentāri.

Šoreiz kā mēneša svēto lasītāji varēs iepazīt svēto klostermāsu Mariannu Kopi. „Iespējams, kādam ir pazīstams un mīļš svētais tēvs Damjēns de Vēsters, kurš Molokai salā nesavtīgi rūpējās par lepras slimniekiem. Māsa Marianna Kope ir līdzdalīga šī svētā priestera kalpošanas stāstā. Lasītājiem būs interesanti uzzināt, kā šī klostermāsa un misionāre daudzējādi apsteidza savu laiku, vadot slimnīcās un aprūpējot dzīves pabērnus,“ stāsta izdevuma pārstāve Aija Balode.

Savukārt janvāra mēneša liecinieks ir Inese Lūse, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas kapelāne un Kapelānu dienesta vadītāja. „Raksts būs iedvesmojošs tiem, kuri Inesi Lūsi personiski nepazīst, un ļoti liels pārsteigums tiem, kuri pazīst. Ineses dzīves stāsts patiesībā varētu būt grāmatas sižeta pamatā,“ ir pārliecināta A. Balode.

Janvāra „Mieram Tuvu“ vāku rotā mākslinieces Dinas Ābeles glezna „Tavā patvērumā“, kas ir arī izdevuma mēneša mākslas darbs.

A. Balode stāsta, ka janvāra mēneša komplektā līdz ar izdevumu „Mieram Tuvu“ lasītājiem par īpaši draudzīgu cenu tiek piedāvāta izdevniecības “KALA Raksti” grāmata „Dzīvesstāsti, kas iedvesmo”. Tās ir 25 svētu cilvēku liecības. Citastarp šajā grāmatā varēs vairāk uzzināt par tēvu Demjēnu de Vēsteru no Molokai, kas kopā ar māsu M. Kopi kalpoja slimniekiem. Arī šīs grāmatas vāka autore ir māksliniece D. Ābele. Mēša komplektu var iegādāties ŠEIT

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti