Svētku dievkalpojumi televīzijā, radio, internetā

Kristus dzimšanas svētku laikā no 24. decembra vakara līdz 26. decembrim televīzijā un radio, kā arī sociālajos tīklos būs iespēja sekot līdzi svētku dievkalpojumiem un to tiešraidēm no dažādām Latvijas draudzēm, kā arī no Vatikāna.

Latvijas Televīzijas pirmais kanāls šajās dienās piedāvās divus dievkalpojumus. 24. decembrī pl. 22.10 varēs sekot līdzi Ganiņu Svētajai Misei, kas norisināsies Vatikānā un kuru vadīs pāvests Francisks. Savukārt 26. decembrī pl. 12 būs iespēja sekot līdzi Svētajai Misei Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā. Tāpat 24. decembrī pl. 19.45 un pl. 21.50 izskanēs dažādu kristīgo konfesiju bīskapu, tostarp Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča, apsveikumi Latvijas iedzīvotājiem Ziemassvētkos. 25. decembrī pl. 13 tiks translēta pāvesta Franciska īpašā svētku svētība “Pilsētai un pasaulei”. TV 24 25. decembrī pl. 12 un 26. decembrī pl. 16 dāvās piedāvās Svēto Misi no Siguldas katoļu baznīcas.

Radio Marija Latvija ziņo, ka svētku laikā tiks nodrošinātas vairākas dievkalpojumu tiešraides. 24. decembrī pl. 18 tiks translēta Kristus Dzimšanas svētku vigīlija no Rēzeknes Jēzus Sirds katedrāles, kuru vadīs bīskaps Jānis Bulis, bet pl. 20 radio pieslēgsies Vatikānam, kur norisināsies Ganiņu Svētā Mise.

25. decembrī pl. 8 tiks pārraidīta rītausmas Svētā Mise no Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles, pl. 11 – dienas Svētā Mise no Liepājas Svētā Jāzepa katedrāles, kuru celebrēs bīskaps Viktors Stulpins. Pl. 13 varēs noklausīties pāvesta svētību “Pilsētai un pasaulei” jeb “Urbi et orbi”, bet pl. 18 radio translēs Svēto Misi no Jelgavas Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāles. 26. decembrī pl. 11 tiks raidīta Svētā Mise no Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles, kuru celebrēs arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, bet pl. 18 – Svētā Mise no Rīgas Svētā Franciska baznīcas.

Atgādinām, ka vairākas draudzes piedāvā dievkalpojumu tiešraides savos sociālo tīklu kontos, tāpat sekot līdzi dievkalpojumiem var Facebook kontā “KatolisTV”.

Lai mierpilni un gaiši svētki!

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti