Alberta draudzes jaunieši koncertos vāks ziedojumus ceļam uz Jauniešu dienām

Šī gada augustā Portugāles galvaspilsētā Lisabnā notiks 37. Pasaules Jauniešu dienas. Pandēmijas izraisīto ierobešojumu dēļ tās no 2022. gada tika pārceltas uz šo gadu. Jauniešiem tas ir īpašs notikums, kura laikā ir iespējams klātienē piedalīties pāvesta vadītos dievkalpojumos un lūgšanas, iepazīt citas kultūras, iegūt jaunus draugus, kā arī piedzīvot Baznīcas universālo dimensiju.

Uz Jauniešu dienām plāno doties arī jaunieši no Latvijas, notiek arī sagatavošanās pasākumi. Rīgas Svētā Alberta draudzē arī ir jaunieši, kuri uz pasākumu ir gatavi doties. Apzinoties to, ka visas pasākuma izmaksas segt varētu būt pārāk sarežģīti, jaunieši ir nolēmuši vākt ziedojumus ceļam, sniedzot divus koncertus.

Tāpēc šo svētdien, 8. janvārī, draudzes jaunieši aicina uz diviem koncertiem. Viens no tiem ap pl. 12 (pēc dievkalpojuma) norisināsies Rīgas Kristus Karaļa baznīcā, otrs – ap pl. 19 (pēc dievkalpojuma) Rīgas Svētā Alberta baznīcā. Koncertā piedalīsies 11 draudzes jaunieši, piedāvājot Ziemassvētku dziesmas latviešu un spāņu valodā, pastātīja Monta Beļavska. Jaunieši dziedās, kā arī spēlēs dažādus instrumentus: vijoli, čellu, klavieres, ģitāras, bungas uc. Līdzekļi tiks vākti tikai tiem jauniešiem, kas ir nolēmuši doties uz Portugāli, citi piedalās, kā brīvprātīgie, lai savus biedrus atbalstītu. Jautāta, vai nākotnē paredzēts vēl kāds draudzes jauniešu koncerts, M.Beļavska atbild: „Šī būs pirmā reize, kad šādā sastāvā kopā darbojamies. Par nākotni – viss Dieva rokās! Izmēģināsim un tad jau redzēsim, ko darīt tālāk!“

KABIA; Foto: Svētā Alberta draudze (slavēšanas vakars)

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti