Aprīļa Vēstnesī par priesterības izaicinājumiem, priekiem, grūtībām

Nedēļā pēc Lieldienām iznāk kārtējais žurnāla “Katoļu Baznīcas Vēstnesis” numurs. Šoreiz numura tēma ir: “Priesteris”. Katram ir gadījies sastapt gan ļoti laimīgu un cerību izstarojošu priesteir, gan tādus, kas zaudējuši degsmi, varbūt priesterību atstājuši. Tāpēc žurnāla redaktore Ingrīda Lisenkova redaktora slejā raksta: “Ko lai par to visu domā? Kā palīdzēt tiem priesteriem, kas ir grūtībās? Tādu pārdomu rosināta dzima šī numura tēma. Ko mēs gribējām sasniegt, par to runājot? Esmu pārliecināta, ka problēmas apzināšanās labas gribas cilvēkus rosina rīkoties, nu, piemēram, aizlūgt, iesaistīties dievnama uzturēšanas jautājumos vai vienkārši ielūgt priesteri uz vakariņām ģimenes lokā. Raudzīsimies nākotnē Kristus cerības stiprināti!“

Numura tēmu ievada māsas Emanuēlas SJE raksts “Kāda garīgā tēva portrets”. Viņa raksta par benediktīņu mūkiem Lietuvā, īpaši minot tēvu Žerāru de Martelī, pie kura daudzi devās pēc garīga padoma. Otrais materiāls is Rīgas Katoļu ģimnāzijas 11. klases skolēna Markusa Damuleviča saruna ar jezuītu priesteri Ivaru Juhņeviču, skolas kapelānu. Pēc tam seko īsas mariāņu tēva Andra Ševela pārdomas par to, kā draudze var atbalstīt priesteri. Ilzes Heinas sagatavotajā materiālā daži priesteri dalās savā pieredzē, ar kādām grūtībām saskaras savā ikdienas dzīvē un kalpojumā. Savukārt I. Lisenkova mēģina apkopot iemeslus, kāpec priesteri priesterību pamet, kā arī rakstu papildina intervija ar kādu bijuso priesteri, kurš min savus iemeslus, kāpēc šo ceļu pametis.

Pēc numura tēmas sako saruna ar Betānijas dominikāņu māsu Hannu Ritu Laui. Šī gada sākumā māsas ziņoja, ka jau šovasar Latviju pametīs. Ko māsas darīs turpmāk, kā pavadīti šie gadi, kādas ir kopienas iespējas nākotnē. Par to visu intervijā stāsta Jāzepa klostera priore māsa Hanna. Priesteris Mihails Orlickis sagatafvojis recenziju seriālam “The Chosen”.

Šī mēneša numurā lasītāji atradīs arī sarunu ar režisoru Visturu Kairišu par viņa jaunāko Henrika Ibsena lugas “Brands” iestudējumu, Daces Stirānes iespaidus, tiekoties ar Līvbērzes draudzi rubrikā “Mana draudze”, kā arī vēl citus rakstus. Iegādājieties žurnālu draudžu grāmatu galdos vai abonējiet to!

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti