Iznācis albums ar Eversmuižas garīgajiem dziedājumiem

Lielajā piektdienā, 7. aprīlī, folkloras kopa „Ilža“ Eversmuižas Svētā Andreja baznīcā prezentēja savu jaunāko ierakstu – albumu „Eversmuižys goreigī dzīduojumi“, kas izdots sadarbībā ar Kultūras menedžmenta centru un skaņu studiju „Lauska“.

Eversmuiža atrodas Latgalē, Ludzas novadā. 2021. gadā Valsts Kultūrkapitāla fonds atbalstīja projektu “Eversmuižas garīgie dziedājumi – izpēte, apkopošana, dokumentēšana”, kura laikā folkloras kopa izstudēja, ka Eversmuižas (Ciblas) draudzē ir dziedāti psalmi, kuru melodijas atšķiras no citās draudzēs izmantotām melodijām. Tika apzināti draudzē dziedātie garīgie dziedājumi, veiktas sarunas ar pašlaik aktīvajiem draudzes locekļiem. Kāz ināms, garīgie dziedājumi Latgalē ir specifiska tradīcija un latgaliešu katoliskās identitātes daļa, kas iekļauta Latvijas kultūras kanonā.

Tas ir piektais folkloras grupas izdotais albums. Tas ir izdots elektroniski un ir pieejams mūzikas straumēšanas platformās “Spotify”, “Youtube”, “iTunes” un citur. Albumā ir iedziedāts tautas dievkalpojums Krustaceļš un mirušo ofīcijs jeb aizlūgums par mirušajiem.

Albuma ierakstā kopa ar folkloras kopu „Ilža“ piedalījās arī Eversmuižas draudzes ērģelniece Elza Abramāne, kura draudže sāka kalpot 1988. gadā, ar meitām Agnesi un Daigu. Albums ieskaņots ierakstu studijā “Lauska”, skaņu režisors Kaspars Bārbals. Izdevuma noformējumā izmantota novadnieces, Vācijā dzīvojošās mākslinieces Ilzes Menneking-Soikans glezna.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti