Jauniešus aicina uz “Kairos” rekolekcijām

Maija sākumā 18 līdz 26 gadus veci jaunieši tiek aicināti piedalīties”Kairos” rekolekcijās. Tā ir īpaša jezuītu garīgumā balstīta programma, kas paredzēta tieši jauniešiem. Rekolekcijas norisināsies no 4. līdz 7. maijam Līvbērzes rekolekciju mājā. To laikā paredzēti dievkalpojumi, lūgšana, sarunas, spēles, grupu darbs, liecības, pastaigas un pārsteigumi.

Kā pastāstīja viena no pasākuma organizētājām Megija Stikute, šogad dalības maksa pasākumā ir 70 eiro, taču vairāki jaunieši jau ir lūguši palīdzību tās segšanā. Tāpēc pasākuma rīkotāji lūdz ziedotāju atbalstu, lai visi jaunieši, kuriem būs vēlēšanās rekolekcijās varētu piedalīties un lai finanses tam nebūtu šķērslis. Ziedojumu var pārskaitīt biedrībai “Nepaliec viens”(Reģ.nr. 40008052049, Rīga, Mārupes 14a, LV1002) bankas kontā: LV17HABA0551019137811 ar norādi “Ziedojums Kairos rekolekcijām”.

“Kairos” rekolekcijas pirmo reizi notika ASV 1968. gadā, kopš 1975. gada šīs rekolekcijas vada jezuīti. No 1985. gada tās notiek arī ārpus ASV. 1999. gadā “Kairos” rekolekcijas jezuīti sāka vadīt Lietuvā, uz kurām 2013. gadā tika uzaicināti jaunieši no Latvijas. Kopš 2014. gada rekolekcijas “Kairos” tiek organizētas arī Latvijā. Tās organizē biedrības „Nepaliec viens” struktūrvienība „Jauniešu kustība „Pagalms”” sadarbībā ar jauniešu komandu, kuri jau ir piedalījušies “Kairos”. Šajās rekolekcijās drīkst piedalīties tikai vienu reizi, ne visu piedzīvoto drīkst atklāt citiem, tajās jāpiedalās no sākuma līdz beigām un lielākā daļa pasākuma vadītāju ir jaunieši.

Rekolekciju dalībniece Kristīne Pētersone raksta: „Klausoties lekcijas, prātā ausa arī dažādi provokatīvi jautājumi, kas man pašai lika apdomāt savu ticības dzīvi ikdienā, savas attiecības ar Dievu un līdzcilvēkiem. Ieraudzīju sevī arī tās vājības, no kurām ar Dieva palīdzību ir jātiek vaļā, un to darīt ik uz soļa palīdz tajās dienās gūtās atziņas, kuras joprojām ir sirdī. Sapratu arī to, ka Kairos rekolekcijām ir raksturīgas skaistas un jaunas draudzības, jo ikkatrs cilvēks, ko tur satiku, bija patiesa pērle – patiesa Dieva dāvana. Caur šādām dāvanām es aizvien no jauna atklāju, cik ļoti daudz Dievs mums vēlas dot, ir tikai jāpieņem šīs dāvanas, sakot Viņam – jā! – un piedaloties visā, kur Viņš aicina.”

Pieteikties rekolekcijām var līdz 1. maijam, zvanot M. Stikutei uz tālruni 28397333.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti