Jelgavas diecēzē jauns diakons

Svētdien, 16. aprīlī, Jelgavas Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrālē par diakonu tika iesvētīts Latvijas Starpdiecēžu augstākā garīgā semināra audzēknis Armands Smiltiņš. Svinīgo dievkalpojumu vadīja Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis. Tajā piedalījās Garīgā semināra vadība un mācībspēki, kā arī priesteri gan no Jelgavas, gan citām diecēzēm, daudzi sveicēji, kas dievkalpojuma noslēgumā jaunajam diakonam vēlēja svētības turpmākajā kalpojumā.

Dievkalpojuma laikā bīskaps topošajam diakonam atgādināja, ka viņa pienākumos ietilps palīdzēšana bīskapam un priesterim Vārda, altāra un mīlestības kalpojumā. Diakons ir visu kalps, jo “Kristus ir parādījis piemēru, lai [diakons] darītu, kā Viņš ir darījis”. “Diakons ir Jēzus Kristus kalps, un Kristus pret saviem mācekļiem izturētjās kā tāds, kas kalpo,” paskaidroja bīskaps un aicināja A. Smiltiņu ar prieku kalpot Dievam un civlēkiem.

Diakons A. Smiltiņs nāk no Bauskas draudzes un Garīgajā seminārā studijas saka 2017. gadā. Toreiz viņs norādīja, ka aicinājumu uz priesterību sajutis, kalpojot pie altāra. Viņa garīgais paraugs bijis dekāns Jānis Zviedrāns.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti