Aicina atsaukties viesģimeni katoļu jaunietim no Itālijas; arī citiem skolēniem no dažādām valstīm

Šī gada augustā Latvijā ieradīsies 30 viesskolēni no dažādām pasaules valstīm, kuru uzņemšanai par projektu atbildīgā nevalstiskā organizācija “AFS Latvija” meklē viesģimenes, ziņo organizācijas pārstāve Ilze Drozdova. Ņemot vērā, ka šogad kāds skolēns no Itālijas par sevi rakstījis, ka ir katolis un katru nedēļas nogali apmeklē baznīcu, “AFS Latvija” īpaši priecātos par viesģimeni, kas atbalstītu šo jaunieša vēlmi turpināt praktizēt viņa ticību arī Latvijā.

Mikele (Michele) no Itālijas Latvijā pavadīs trīs menešus. Viņš ir 15 gadus vecs, spēlē ģitāru, ir uztājies koncertos, interesējas par politiku, spēlē video spēles, tiekas ar draugiem, regulāri sporto. Viņš nāk no lauku ciemata, viņam ir divi jaunāki brāļi. Vietnē afs.lv var iepazīt gan Mikele, gan arī citus jauniešus vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kuri Latvijā uzturēsies no trim mēnešiem līdz vienam gadam un kuriem Latvijā viesģimene vēl nav pieteikusies. Šogad Latvijā ieradīsies skolēni no ASV, Itālijas, Vācijas, Francijas, Turcijas, Japānas, Honkongas, Čehijas.

“AFS Latvija” norāda, ka viesskolēns ģimenē tā ir iespēja praktizēt angļu vai citu valodu, iepazīt citu kultūru, bagātināties pašiem un ģimenē augošajiem bērniem un jauniešiem, kā arī palīdzēt ārtvalstu jaunietim apgūt latviešu valodu un kultūru. Tāpat organizāzija norāda, ka jaunieši nonāk viesģimenē tieši tāpēc, lai “notiktu veiksmīgāka valodas apguve un jauniešu adaptācija jaunajā vidē”.

Lai kļūtu par viesģimeni, viesvecākiem ir jābūt vismaz 25 gadus veciem, jāspēj nodrošināt skolēnam gultasvieta, ēdināšana, kā arī laikā, kamēr skolēns būs ģimenē, jāspēj pieņemt viņš kā savas ģimenes loceklis. Angļu valodas zināšanas viesģimenes locekļiem nav obligātas.

Pieteikties ir iespējams, aizpildot ANKETU. Pēc pieteikuma saņemšanas, “AFS” pārstāvji sazināsies ar potenciālo viesģimeni. Viesģimenes tiek meklētas visā Latvijā gfan lielās pilsētās, ciemos, lauku reģionos. “Kad jaunieši piesakās programmai, viņi zina, ka nonāks Latvijā, bet konkrēto dzīvesvietu nosaka tas, kur viņam piesakās viesģimene,” paskaidro I. Drozdova.

KABIA; Foto: AFS Latvija

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti