“Caritas Latvija” šogad atbalstītie žēlsirdības projekti draudzēs

Šī gada februārī nodibinājums “Caritas Latvija” izsludināja trešo Žēlsirdības projektu konkursu. Tā mērķis bija atbalstīt tieši draudzes tās žēlsirdības darbu, ideju īstenošanā. Priecājamies ziņot, ka draudzes aktīvi īsteno savas ieceres un vēlamies informēt par vairākiem līdz šim realizētajiem projektiem, par kuriem līdz šim plašāk neesam rakstījuši.

Silenes Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas draudze gada pirmajā pusē īstenoja projektu “Kopā būs vieglāk!”. Tā ietvaros 228 draudzes un apkārtnes seniori, invalīdi un mazturīgie guva iespēju bez maksas izmantot pirts pakalpojumus, saņēma personīgās higiēnas preces. Tāpat projekta ietvaros draudzes locekļi (tai skaitā seniori un bērni) pēc svētdienas Svētās Mises sanāca uz kopīgu sadraudzību. Projekta īstenošana savstarpēji vienoja arī viņus un viņu ģimenes.

Plašu rezonansi dalībnieku sirdīs guva Siguldas draudzes projekts “Putnu būrīšu darbnīca Siguldas draudzē”, kas tika īstenots Otrajās Lieldienās. Projekts apvienoja dažādu paaudžu ļaudis, kopumā projektā piedalījās vairāk nekā 100 cilvēki. Projekta pamatideja bija vienot dažādas paaudzes un stiprināt savstarpējo sadraudzību, kā līdzekli izmantojot putnu būrīšu darināšanu un pēc tam izvietošanu pie draudzes senioriem vai vientuļajiem ļaudīm. Putnu būrīši tika darināti no sagatavēm, ko bija izveidojuši biedrības “Cerību spārni” jaunieši. Putnu būrīši tapa komandās, kur katrā bija arī bērns no Grašu bērnu ciemata. Pēc putnu būrīša uzstādīšanas vēl sekoja draudzīgas sarunas ar mājas saimniekiem, pie kuras vai kuras teritorijā būrītis tika uzstādīts.

Savukārt 9. jūnijā Ilūkstes Vissvētākās Jaunavas Marijas vārda draudze projekta “Iepazīt Latgali ticībā, cerībā, sirdsmierā” ietvaros deva iespēju draudzes teritorijā esošā SIA “Veselības centrs Ilūkste” ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centra 23 klientiem doties ekskursijā uz Aglonu. Galvenais ekskursijas mērķis bija Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas bazilika, taču pa ceļam tika aplūkoti arī citi apskates objekti.

Nedaudz vēlāk, jo 18. jūnijā, Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs draudze īstenoja žēlsirdības projektu “Ģimeņu diena Daugavpilī”. Šī diena apmēram 45 draudzes bērniem bija īpašs notikums – Pirmā Svētā Komūnija. Pēc svinībām baznīcā, pateicoties projektam, gan draudzes, gan pilsētas bērniem bija iespēja mierīgā atmosfērā pabūt kopā ar savām ģimenēm, baudot saldumus un izmēģinot piepūšamās atrakcijas. Fonā skanēja garīgā mūzika un sarunām bija pieejami garīdznieki. Visas dienas garumā atpūtas iespēju izmantoja vairāk nekā 200 cilvēku. Draudze ir ļoti gandarīta par paveikto: “Tika panākta sadraudzība starp draudzes locekļiem. Vēlējāmies parādīt, ka draudzes dzīvi var veidot savādāk, uzsvērt, ka draudze un baznīca ir liela ģimene.”

Varam tikai pievienoties draudzes sacītajam, iedrošinot, ka katra žēlsirdības projekta īstenošana (gan izmantojot ziedotāju finansējumu, gan pašu spēkiem finansēto) tuvina draudzes locekļus un veido Dieva Valstību mūsu vidū.

Vienlaikus aicinām izmantot iespēju un līdz 31. augustam iesniegt savus pieteikumus Jauniešu iniciatīvu projektu konkursam, kurā iesniedzēji var būt gan jauniešu iniciatīvas grupas, gan ar katolisko Baznīcu saistītas organizācijas. Viena atbalstāmā projekta maksimālā kopsumma ir 300 EUR, kopumā projektiem pieejams ir 3000 EUR. Sīkāka informācija un nolikums pieejami ŠEIT.

Nodibinājums “Caritas Latvija”

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti