Diakona svētības saņēmis Henriks Rektiņš

Svētdien, 2. jūlijā, Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs devās vizitācijā uz Valmieras katoļu draudzi. Arhibīskaps svinēja Svēto Misi, kuras laikā par diakonu iesvētīja Latvijas Starpdiecēžu augstākā garīgā semināra audzēkni un valmierieti Henriku Rektiņu.

Svētajā Misē uzrunas laikā arhibīskaps pievērsās dienas lasījumam no 4. Mozus grāmatas. Šajā fragmentā Mozus jautā Kungam, kāpēc viņam uzlikta ir smaga nasta. Kungs viņu aicina izvēlēties 70 vīrus, kurus Kungs apsola svētīt, lai tie kopā ar Mozu turpmāk nestu viņa tautas smagumu. (sal. 4.Moz 11, 11-25) Z. Stankevičs skaidroja, ka līdzīgi arī Baznīcā ir dažādi kalpošanas veidi. Ir gan priesteri, gan diakoni, kad laulāto kustības un kopienas, gan tie, kas atbalsta trūcīgos, apmeklē vientuļos, organizē katehēzi tiem, kas meklē ticību utml. “Draudzē ikviens var atrast savu vietu un kalpojumu, tas ir, kļūt par diakonu plašā nozīmē,” paskaidroja arhibīskaps. Viņš norādīja, ka diakons plašākā nozīmē ir žēlsirdības darbu animators, un ikvienu aicināja padomāt par savu kalpojumu draudzē un to, kā katrs var palīdzēt bīskapam, prāvestam, draudzei.

Dievkalpojuma noslēgumā arhibīskaps mudināja Valmieras draudzi lūgties par jauno diakonu, lai viņš nepagurst un ir dedzīgs evaņģelizators un Dieva kalps.

H. Rektiņš Garīgajā seminārā studijas sāka 2017. gadā, taču pirms tam ir studējis arī Latvijas Universitātē un Vidzemes augstskolā. Stāstot par savu aicinājumu, 2017. gadā H. Rektiņš norādīja, ka par savu dzīves ceļu domājis daudzus gadus. Taču pēc Pasaules Jauniešu dienām Krakovā sapratis, ka šis ceļš jāizmēģina, un tāpēc iestājies Garīgajā seminārā.

Vēlam jaunajam diakonam svētību turpmākajā formācijā un kalpojumā!

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti