Skaistkalnes Dievmātes svētku laikā tiks iesvētīti dievnama torņi

3. augustā Skaistkalnē sāksies un līdz pat svētdienai, 6. augustam, turpināsies Skaistkalnes Dievmātes – Latvijas Ģimeņu karalienes svētku svinības. Katru svētku dienu būs laiks lūgšanai, dievkalpojumiem, muzikāliem brīžiem, koncertiem, kultūras pasākumiem, kopā būšanai un svinēšanai. Plānots, ka svētkos ieradīsies arī svētceļnieki, kas ceļu līdz svētnīcai mēros kājām. Pie baznīcas būšot iespēja nakšņot teltīs.
Šogad svētki būs īpaši arī tāpēc, ka to laikā tiks iesvētīti dievnama torņi. Vakar, 26. jūlijā, to augšējā daļa tika pacelta un uzlikta virs dievnama. Tas ir īpašs notikums, jo dievnama torņi smagi cieta Otrā pasaules laikā. Tā tie stāvēja daļēji nopostīti visus šos gadus, bet turpmāk priecēs svētceļniekus savā pilnajā krāšņumā.

Atgādinām, ka jau aptuveni gadu Skaistkalnes Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas baznīcā un tās apkārtnē norisinās apjomīgi atjaunošanas darbi. Ir nostiprināti dievnama pamati, veikta iekštelpu renovācija, ieliktas siltās grīdas un nomainīts grīdas segums, nomainīts jumts, renovēta fasāde, tāpat renovēts sānu altāris un atjaunotas votas, kā arī veikti vēl daudzi citi apkārtnes un telpu labiekārtošanas darbi. Šī gada sākumā svinīga dievkalpojuma laikā Dievmātes svētgleznai tika uzlikta jauna riza jab zelta ietērps, bet šomēnes uzlikta arī torņu augšējā daļa, kuras visus šos pēckara gados pietrūka.

Vakar paceltie torņi ir aptuveni 12 metrus augsti. Tie tika izveidoti un pacelti virs baznīcas, pateicoties ziedotāju atbalstam.

KABIA; Foto: Ziemelis Photography

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti