Jauniešu dienas Lisabonā sākušās!

Vakar, 1. augustā, pl. 19 ar dievkalpojumu Lisabonā, Eduarda VII parkā sākās Pasaules Jauniešu dienas (PJD). Zinām ka daudzi jaunieši, tostarp no Latvijas, ceļu uz Portugāli sāka jau agrāk, lai piedalītos sagatavošanās dienās. Taču šobrīd viņi visi – gan tie, kas piedalījās diecēzes dienās, gan tie, kas izvēlējās doties uzreiz uz PJD – ir ieradušies Portugāles galvaspilsētā, lai līdz 6. augustam kopā lūgtos, svinētu ticību, priecātos, tiktos, ieklausītos pāvestā un pēc tam pacilātā noskaņojumā un piepildītām sirdīm atgrieztos mājās.

1.augusta vakarā PJD atklāšanas Svēto Misi vadīja Lisabonas kardināls Manuels Klemente, kas sprediķa sākumā jauniešiem sacīja: “Es vēlētos, lai jūs visi justos kā mājās. Laipni lūgti šajās kopīgajās mājās, kur mēs svinēsim Pasaules Jauniešu dienas!”

Šodien, 2. augustā, Portugālē ieradies pāvests Francisks. Viņš ar jauniešiem tiksies 3. augustā, kā arī 4. augusta vakarā kopā ar viņiem piedalīses Krustaceļā, bet 5. augustā – lūgšanu vigīlijā. Jauniešu dienu noslēgumā viņš svinēs Svēto Misi un paziņos vietu, kur norisināsies nākamās Pasaules Jauniešu dienas. Savukārt jaunieši šajā nedēļā varēs ne tikai piedalīties lūgšanu pasākumos kopā ar pāvestu, bet arī īpašā katehēžu tikšanās ciklā, kuram dots nosaukms “Rise up”. “Rise up” ietvaros jauniešiem būs iespēja pulcēties vairāk nekā 270 vietās Portugāles galvaspilsētā aptuveni 30 valodu grupās, lai varētu sarunāties, dalīties savās pārdomās un tikties. 

Vairāk par Latvijas jauniešu gaitām Lisabonā var uzzināt, klausoties Radio Marija Latvija, kas ik dienu translē reportāžas no Portugāles un piedāvās galveno dievkalpojumu tiešraides. Dievkalpojumiem no Lisabonas var sekot līdzi arī “Vatikan News” Youtube kanālā, bet fotogrāfijas un jauniešu liecības var meklēt sociālajos tīklos ar tēmturiem: #WYD, #Lisboa2023, #WYD2023. Latvijas jaunieši par savām gaitām dalās dažādos Facebook kontos, bet lielu daļu viņu iespaidu var atrast Facebook kontā “Pasaules Jauniešu dienas Lisabonā 2023”.

KABIA; Foto: lisboa2023.org

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti