Lāčplēša dienā skanēs baznīcu zvani un degs sveces pie Rīgas pils

Rīt, 11. novembrī, ar dažādiem pasākumiem dažādās Latvijas vietās svinēsim Lāčplēša dienu, pieminot 1919. gada 11. novembri, kad Latvijas Bruņotie spēki ar franču un britu atbalstu pēc gandrīz mēnesi ilgām cīņām Pārdaugavā sakāva Bermonta karaspēku jeb Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju. Vēstures liecībās lasām, ka šajā dienā par godu Latvijas armijai skanējuši visi Rīgas baznīcu zvani.

Tāpēc Aizsardzības ministrija, turpinot jau pirms vairākiem gadiem aizsākto tradīciju, arī šogad 11. novembrī pl. 9 aicina visas Latvijas kristīgās konfesijas trīs minūtes skandināt baznīcu zvanus. Tāpat šajā nedēļā draudzes tiek aicinātas aizlūgt par karavīriem un visiem dienestiem, kas gādā par mūsu valsts un iedzīvotāju drošību, kā arī lūgties par Latvijas valsti un valsts vadītājiem.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons pateicas visu konfesiju baznīcu draudzēm par atsaucību un iesaistīšanos šajā akcijā arī iepriekšējos gados.

Atgādinām, ka 11. novembrī pl. 9 Rīgas Domā norisināsies ekumenisks dievkalpojums, lūdzoties par mūsu valsti un visiem tiem, kas rūpējas par valsts drošību. Dievkalpojumu tiešraidē translēs arī Latvijas Televīzijas pirmais kanāls. Tāpat dienas laikā gan Rīgā, gan citur Latvijā norisināsies lāpu gājieni, piemiņas pasākumi un koncerti.

Šajā dienā pie Rīgas pils mūra būs iespēja aizdedzināt svecītes, pieminot Latvijas brīvības cīnītājus. Līdzīgi kā pērn svēcū pārpalikumi tiks pēc tam savākti, lai tos pārstrādātu ierakumu svecēs Ukrainas armijas vajdzībām. To darīs Rīgas 21. vidusskolas pārstāvji. Pērn no pils mūra tika savākti 200 kilogrami sveču atlikumu un tika izgatavotas 1000 ierakumu sveces.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti