Priesterim Kublinskim 70. priesterības jubileja

Trešdien, 15. novembrī, 70. priesterības jubileju svinēs priesteris Bernards Kublinskis. Atzīmējot šo nozīmīgo notikumu, rīt, 15. novembrī, pl. 12 Skaistkalnes baznīcā notiks pateicības Svētā Mise. To celebrēs Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Dievkalpojumā piedalīsies arī citi bīskapi un garīdznieki.

Priesteris B. Kublinskis ir dzimis 1931. gada 4. aprīlī Kurmenes pagastā, kas atrodas netālu no Bauskas. Jau no mazotnes viņš iemīlēja Baznīcu un, pateicoties ticības mācības skolotājam priesterim Ludvigam Birkavam, jau sākumskolas klasēs sāka domāt par to, ka nākotnē varētu kļūt par priesteri.

Vidusskolas gados B. Kublinskis pavadīja Rīgā, mācoties Franču licejā un 1949. gadā iestājās seminārā. 1953. gadā steidzami bija nepieciešams jauns priesteris, kas varētu sākt kalpošanu Bauskā. Bīskaps Pēteris Strods nolēma iesvētīt par priesteri B. Kublinski. Tas notika 1953. gada 15. novembrī.

Priesteris kalpojis Bauskā, Jelgavā, Talsos, Rīgā, bet pēdējos vairaķ nekā 50 gadus pavadījis Cēsīs, vispirms būdams draudzes prāvests, šobrīd kā emeritētais priesteris.

Rītdienas dievkalpojumam sekot līdzi varēs Radio Marija Latvija ēterā, kā arī KatolisTV Youtube kontā.
Sveicam priesteri nozīmīgajā un apaļajā kalpošanas jubilejā!

KABIA; Foto: Siguldas draudze

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti