Decembrī “Katoļu Baznīcas Vēstnesis” mudina būt laimīgiem

Šonedēļ iznācis žurnāla “Katoļu Baznīcas Vēstnesis” decembra numurs. Adventa laika un Kristus dzimšanas svētku gaidīšanas noskaņās žurnālā numura tēmas ietvaros tiek meklēta atbilde uz jautājumiem, kas ir laime, kā būt laimīgam, kādi procesimūsu organismā bioloģiskā līmenī ir atbildīgi par laimes esamību vai nesamību.

Laimes tēmu ievada žurnāla redaktores Ingrīdas Lisenkovas saruna ar Laterāna Pontifikālās universitātes filiāles Rīgas Augstākā reliģijas zinātnes institūta profesori Māru Kiopi. Dr. phil. Intervijā izskan atziņa, ka laime ir sasniedzama, kā arī tiek iztirzāti dažādi ceļi, kuri aizved līdz laimei.

Regīna Mūrniece aptaujāja jauniešus, mēģinot noskaidrot, kas viņu izpratnē ir laime un kas viņiem sniedz laimes sajūtu. Savukārt priesteris Pēteris Skudra dalās pārdomās par to, kā kristietim dzīvot laimīgu dzīvi, mudinot iedvesmoties, ieskatītoties dažādos kristīgajos tekstos par laimi, piemēram, Mateja evaņģēlijā atrodamajā Kalna sprediķī, pāvesta Franciska dokumentos “Evaņģēlija prieks” un “Priecājieties un līksmojiet”. Ģimenes ārste Dina Florena piedāvā ieskatu procesos mūsu ķermenī, kas ir atbildīgi par to, ka izdalās laimes hormoni un jūtamies labi, kā arī sniedz dažus ieteikumus, ko darīt, lai jūtamies labi.

Pārējās žurnāla lapaspusēs ir vairāki raksti citās rubirkās, piemēram, priestera Dmitrija Artjomova MIC sagatavotais materiāls par to, kā un vai kristietim ir jābūt digitālajā vidē. Šo rakstu var lasīt rubrikā “Stūrakmens”. Tāpat šajā un turpmākajos Vēstneša numuros lasītājiem tiks piedāvāti latviešu valodā iztulkotā Bīskapu sinodes 16. kārtējās ģenerālās asamblejas, kura šī gada oktobrī norisinājās Romā, kopsavilkuma fragmenti.

Dace Stirāne lasītājus šoreiz azved ceļojumā uz sniegoto Ogri un tās draudzi, bet Baiba Kušķe rubrikā “Kultūra” uz sarunu aicina dzejnieci un filozofi Ivetu Šimkus, kuras šogad iznākušais trešais dzejoļu krājums jau paspējis saņemt atzinīgus vārdus un novērtējumu. Viņa ir arī talantīgo pianistu – Vestarda Šimkus un Aurēlijas Šimkus – mamma.

Šis žurnāla numurs iznāk īsi pirms Adventa otrās svētdienas, vēl ir laiks, lai sagatavotos Kristus dzimšanas svētkiem. Tāpēc žurnāla lapaspusēs ir dažādi ieteikumi, kā padarīt Adventa laiku piepildītu, kā gatavoties gaidāmajiem svētkiem ģimenē kopā ar bērniem. Ieteikumus papildina Adventa dziesmas, kuras var kopīgi dziedāt.

Žurnāla redaktore tāpat atgādina: “Tuvojas gadu mija, un tas ir arī preses abonēšanas laiks. Tāpēc neaizmirsti abonēt Katoļu Baznīcas Vēstnesi 2024. gadam. Vienpadsmit žurnāli par 25 eiro. Pasta abonēšanas indekss ir 1224. Kopā pārdomāsim mūsu ticībai svarīgus jautājumus!”

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti