Iznācis avīzes “Nāc” šī gada pēdējais numurs

Decembrī iznācis Liepājas diecēzes avīzes “Nāc” sestais un šī gada pēdējais numurs, kurā vairāki raksti ievada lasītāju Ziemassvētku gaidīšanas un svētku svinēšanas noskaņā, kā arī piedāvā atskatu svarīgākajos diecēzes notikumos aizvadīto mēnešu laikā.

Adventa laikā svinam svētās Lūcijas dienu, tāpēc ievadraksts veltīts šai svētajai. To sagatavojis Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Liepājas diecēzes bīskaps Hanss Martins Jensons, kurš citastarp dalās atmiņās par Lūcijas dienas svinībām viņa dzimtenē Zviedrijā. Avīzes trešajā lapaspusē Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins mudina atcerēties un neaizmirst dažas Kristus dzimšanas svētku tradīcijas, kuras, iespējams, kādam palīdzēs no jauna atklāt svētku gaidīšanas vai svinēšanas prieku. Savukārt laikrasta pēdējā lapaspusē ir apkopoti Ziemassvētku dievkalpojumu laiki un vietas Liepājas diecēzē.

“Nāc” jaunākajā numurā lasītāji varēs gūt ieskatu arī nesenos notikumos, kas notikuši diecēzē vai arī kuros piedalījušies cilvēki no Liepājas diecēzes. Piemēram, Latvijas Republikas proklamēšanas svētku laikā svētceļnieku grupa no Latvijas bija devusies svētceļojumā uz Romu, kā arī audiences laikā tikās ar pāvestu Francisku. Skolas rudens brīvlaikā Liepājā notika kristīgā nometne “Oāze”. Tās dalībnieki avīzes redaktorei Ievai Liedei stāsta par piedzīvoto nometnē. Kopiena “Chemin Neuf” ziņo par jaunumiem kopienas mājā Liepājā. Avīzes redaktore novembra vidū paviesojās arī kaimiņu – Jelgavas – diecēzē, kur Skaistkalnes svētnīcā 70. priesterības jubilejā tika sveikts priesteris Bernards Kubinskis. Viņas saruna ar jubilāru ceturtajā lapaspusē.

Kā parasti avīzē ir vieta arī tekstiem, kas palīdz paplašināt zināšanas par Baznīcu, kā arī mudina uz pārdomām. Šoreiz ieskats pāvesta Franciska apustuliskajā pamudinājumā, kas runā par svēto Terēzi no Bērna Jēzus un no Svētā Vaiga, kā arī V. Stulpina materiāls par nesakramentālām attiecībām.

Avīzi var iegādāties draudžu grāmatu galdos. Tās nākamais numurs iznāks nākamgad – 6. februārī.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti