Kristus dzimšanas svētku laika dievkalpojumi medijos

Tiem, kuriem svētku laikā slimības vai nespēka dēļ nebūs iespējas apmeklēt Kristus dzimšanas svētku dievkalpojumus, būs iespēja piedalīties tajos attālināti. Plašu izvēli piedāvās Radio Marija Latvija, taču atsevišķi dievkalpojumi būs skatāmi arī Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā un Latvijas Radio pirmajā kanālā. Mediji piedāvās iespēju sekot līdzi dievkalpojumiem, kurus Vatikānā vadīs pāvests Francisks.

Radio Marija Latvija svētku laikā translēs ne vien katoļu, bet arī citu konfesiju dievkalpojumus. Tā 24. decembrī pl. 15 izskanēs Ziemassvētku dievkalpojums no Āgenskalna baptistu draudzes, bet pl 18 – Kristus Dzimšanas svētku vigīlija no Rēzeknes Jēzus Sirds Katedrāles. Pl. 20.30 radio pieslēgsies Vatikānam, kur pāvests svinēs Ganiņu Svēto Misi. Šo dievkalpojumu pl. 23.15 varēs skatīties arī Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā. Latvijas Televīzijā pl. 19:35 šajā dienā izskanēs arī Latvijas bīskapu apsveikumi Ziemassvētkos.

25. decembrī, Pirmajos Ziemassvētkos pl. 8 Radio Marija piedāvās rītausmas Svēto Misi no Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles, pl. 11 – dienas Svēto Misi no Liepājas Svētā Jāzepa katedrāles, bet pl. 13 – “Urbi et orbi”- pāvesta Franciska uzrunu un svētību Kristus dzimšanas svētkos “Pilsētai un pasaulei”. Šo svētību pl. 13 varēs skatīties arī Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā, kurai televīzijā pl. 13.25 sekos bīskapu apsveikumi Ziemassvētkos.

Savukārt Radio Marija programmu pl. 13.30 turpinās ar Ziemassvētku dievkalpojumu no Rīgas Vecās Ģertrūdes luterāņu baznīcas, pl. 18 – ar Svēto Misi no Jelgavas Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāles, bet pl. 20 piedāvās noklausīties Kristus dzimšanas svētku koncertu “Marijas šūpuļdziesma”, kas tirks translēts no Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcas.

25. decembrī pl. 11 Ziemassvēktu Svētā Mise no Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles tiks translēta Latvijas Radio pirmajā kanālā.

26.decembrī Radio Marija pl. 8 piedāvās sekot līdzi Svētajai Misei Rīgas Sv.ētā Jēkaba katedrālē, pl. 10 būs Ziemassvētku rīts kopā ar klausītāju (muzicēs Sarmīte Šēnberga), pl. 12 būs Svētā Mise no Pasienes Svētā Dominika draudzes, bet pl. 18 – Svētā Mise no Aizkraukles Svētās Terēzes no Bērna Jēzus baznīcas.

Lai mums visiem miera un cerības pilni svētki!

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti