Nakts Krustaceļš šogad norisināsies Baldonē

Nedēļu pirms Lielās Piektdienas, 22. martā, Baldonē norisināsies Nakts Krustaceļš. Nakts Krustaceļa laikā tā dalībniekiem būs jāatrod 14 kontrolpunkti, kur būs jābūt gan fiziski aktīviem, gan savstarpēji jāsadarojas un jādomā. Katrā kontrolpunktā kontrolpunkta pārstāvis pēc tam pasākuma dalībniekus mudinās turpināt ceļu, rosinot tajā pārdomāt svarīgus dzīves aspektus un ieraudzīt tos Jēzus gaismā.

Salaspils draudzes prāvests Ilmārs Tolstovs, kurš ir iniciējis šo pasākumu Latvijā, norāda, ka Nakts Krustaceļš ir piemērots jauniešiem, ģimenēm un ikvienam, kurš ir gatavs Baldones apkārtnē pārvarēt 25 kilometrus garu distanci. Lai piedalītos pasākumā, ir jāizveido komanda divu līdz piecu cilvēku sastāvā, un vienā komnadā ir jābūt vismaz vienai pilngadīgai personai. Savukārt nepilngadīgie pasākumā drīkst piedalīties tikai tad, ja viņus pavada kāds no vecākiem. Pasākuma rīkotāji norāda, ka distances plānošanai un veikšanai noderēs kompass ar grādu iedaļām, ūdensizturīgs marķieris plānošanai un pierakstiem, lineāls, pulkstenis, sporta dzēriens, enerģētiska pārtika, kā arī laikapstākļiem atbilstošs apģērbs.

Nakts Krustaceļa dalībnieki Baldonē aicināti ierasties 22. martā, sākot no pl. 19, lai līdz pl. 19.45 veiktu reģistrāciju, kas notiks pie Baldones luterāņu baznīcas. Krustaceļš sāksies pl. 20 pie Baldones katoļu baznīcas un noslēgsies pēc pusnakts ar apbalvošanu. Sākot no pl. 23 bazīcā būs iespēja pabūt klusumā un lūgšanā krusta klātbūtnē. Baznīca būs atvērta lūgšanai visu nakti.

Atgādinām, ka Nakts Krustaceļš Latvijā pirmo reizi tika organizēts aizvadītā gada Gavēnī. Toreiz tas norisinājās Siguldā Gaujas Nacionālā parka teritorijā un tajā piedalījās 29 dalībnieku komandas no dažādām Latvijas vietām un draudzēm. Ideju šāda Krustaceļa organizēšanai I. Tolstovs aizguvis no Polijas, kur jau vairāk nekā 20 gadus notiekot Gavēņa laika pasākums „Ekstremālais Krustaceļš“. Tā mērķauditorija ir jaunieši un pasākums notiekot pat līdz 24 stundu garumā, jo dažviet tā maršruts sasniedz pat 40 km garumu. Šī pasākuma mērķis ir padarīt Krustaceļa lūgšanu saistošu jauniešiem.

Šī gada Nakts Krustaceļu rīko Baldones katoļu un luterāņu draudze sadarbībā ar I. Tolstovu un dalība tajā ir par ziedojumiem, kurus var pārskaitīt kādas no draudzēm bankas kontā (Baldones Romas katoļu draudze, konta nr.: LV29UNLA0055002848370; Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Baldones draudze, konta nr.: LV81RIKO0000083423691).

Pieteikšanās Nakts Krustaceļam ŠEIT. Papildu jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar I. Tolstovu (priesteris.ilmars@gmail.com; 26382126).

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti