Iznācis avīzes “Nāc” jaunākais numurs

Aprīļa sākumā iznācis Liepājas diecēzes laikraksta “Nāc” šī gada otrais numurs. Laikraksts piedāvā atskatu Lieldinu un gavēņa laika notikumos diecēzē un citur Baznīcā, kā arī mudina uz pārdomām par vairākām ar garīgo dzīvi saistītām tēmām.

Avīzes ievadraksti veltīti ar Lieldienu laiku saistītām tēmām. Vispirms lasītājiem tiek piedāvāta svētā Jāņa Hrizostoma pamācība Lieldienās, kam seko priestera Toma Priedoliņa pārdomas par Kunga Debeskāpšanas svētkiem. Laikraksta otrā lapaspuse veltīta gaidāmajam Jubilejas gadam, kuru svinēsim 2025. gadā, kā arī šim gadam, kuru pāvests Francisks ir izsludinājis par Lūgšanas gadu, gatavojoties Jubilejai. Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins aicina pievērst uzmanību dažādm norādēm attiecībā uz lūgšanu, kuras minētas lūgšanai veltītajā brošūrā, kuru izdevis Evaņģelizācijas lietu dikastērijs. Avīzē lasītāji varēs arī vairāk uzzināt par kristīgajiem tikumiem rakstā “Tikumi – gatavība darīt labu”.

Laikraksta vidējā atvērumā ir iespējā iepazīties ar diviem priesterim no Nigērijas, kas šobrīd kalpo Latvijā, kā arī seminārisitme no šīs valsts, kuri šobrīd turpina studijas Latvijā. Viņi stāsta par savu ceļu pie Dieva, par pierediz Latvijā, kā arī Baznīcas dzīvi savās kopienās Nigērijā.

Turpmākajās lapaspusēs īsās ziņās apkopotas vairākas vietējās diecēzes un Latvijas Baznīcas aktivitātēs, piemēram, par Priesteru mariāņu kongregācijas jubileju, dažām gavēņa laika rekolekcijām diecēzē, kā arī par Rojas katoļu baznīcas labiekārtošanu.

Avīzi “Nāc” var iegādāties draudžu grāmatu galdos. Nākamais avīzes numurs iznāks 4.jūnijā.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti