Līdz 15. augustam turpinās reģistrēšanās Euharistiskajam kongresam Ekvadorā

No 8. līdz 15. septembrim Ekvadoras galvaspilsētā Kito norisināsies 53. Starptautiskais euharistiskais kongress. Šoreiz kongresa devīze būs: “Brālība pasaules dziedināšanai. Jūs visi esat brāļi un māsas (Mt 23, 8).” Kongress tiek rīkots Ekvadoras veltīšanas Vissvētākajai Jēzus Sirdij atceres 150. gadadienā. Ekvadora bija viena no pirmajām Latīņamerikas zemēm pasaulē, kas tika veltīta Jēzus Sirdij. Tas notika 1874. gada 25. martā.

Uz kongresu ir aicināti doties ticīgie no dažādām pasaules valstīm. Joprojām turpinās pietiekšanās un reģistrācija. Tā turpināsies līdz pat 15. augustam. Reģistrējoties līdz 30. jūnijam, dalībniekiem ir iespēja reģistrēties ar atlaidi.

Kongresa, kas ilgs nedēļu, laikā būs kopīgi dievkalpojumi, lūgšanas, konferences un uzrunas, kā arī liecības, sarunas, iespēja iepazīt vietējo kultūru. Pasākuma dalībnieki saņems arī iepriekš sagatavotus materiālus. Kongresu noslēgs pāvesta Franciska vadīta Svētā Mise.

Baznīca Ekvadorā lēš, ka pasākumā varētu piedalīties no 5000 līdz 6000 cilvēku. Pēdējais šāds kongress Latīņamerikā notika 2004. gadā Gvadalaharā. Savukārt iepriekšējais Starptautiskais euharistiskais kongress notika Budapeštā 2021. gada septembrī. Šī bija pirmā reize pēc 21 gada, kad tajā atkal piedalījās pāvests. Pēdējo reizi šādā pasākumā 2000. gadā Romā piedalījās svētais Jānis Pāvils II.

Euharistisko kongresu pirmsākumi meklējami 19. gadsimtā, kad 1881. gadā Francijas pilsētā Lillē notika pirmais kongress ar mērķi atgādināt par Euharistijas centrālo vietu Baznīcā un veicināt Vissvētākā Sakramenta godināšanu.

Vairāk par Euharistisko kongresu Ekvadorā, par tā norisi un programmu var uzzināt kongresa MĀJASLAPĀ. Tur ir iespēja arī reģistrēties pasākumam.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti