Septīto reizi Liepājā norisināsies Liturģiskās mūzikas darbnīcas

Jau septīto reizi vasarā Liepājas Svētā Dominika draudzē norisināsies Liturģiskās mūzikas darbnīcas. Šoreiz darbnīcas notiks no 25. līdz 28. jūnijam un kā to moto izvēlēta svētās Terēzes no Bērna Jēzus atziņa – Baznīcas sirdī vēlos būt mīlestība. Svētā Dominika draudzes sholas vadītāja Kristīne Locika norāda, ka šoreiz darbnīcas vadīs nevis viens, bet gan abi poļu komponisti un diriģenti, kuri līdz šim pasākumu Latvijā vadījuši pa vienam. Tie ir Pāvels Bembeneks, kurš Liepājā bijis jau vairākkārt, kā arī Piotrs Palka, kurš līdz šim darbnīcas vadīja Rīgā un Siguldā.

Darbnīcu laikā galvenā uzmanība šoreiz būs pievērsta garīgajām dziesmām, kuru tekstus ir radījušas sievietes. Tiks dziedātas dziesmas ar svētās Terēzes no Bērna Jēzus, svētās Terēzes no Avilas, svētās Faustīnes Kovaļskas un citu sieviešu sarakstītiem tekstiem. Dziesmas no poļu valodas tulkojusi K. Locika.

Darbnīcu laikā notiks darbs balsu grupās, kora kopmēģinājumi, būs arī laiks lūgšanai, iespējai iepazīt citus darbnīcu dalībniekus, dziedāt koncertā. Darbnīcu noslēgumā koris dziedās svēto Apustuļu Pētera un Pāvila vigilijas Misē Svētā Dominika baznīcā 28.jūnijā pl. 18.30, kā arī pēc Svētās Mises būs neliels koncerts.

Darbnīcās piedalīsies arī Apvienotais Projektu orķestris Henrija Kalniņa vadībā no Rīgas Jēzus baznīcas kopā ar citiem mūziķiem.

Līdz darbnīcu norisei ir iespēja uzaicināt K. Lociku, lai iepazītos ar darbnīcām un dziesmām, kuras tiks dziedātas, kā arī jau iepriekš tām sagatavoties, apgūstot kora partijas.

Pieteikšanās darbnīcām turpināsies līdz 9. jūnijam. Pietiekties var elektroniski ŠEIT vai zvanot uz tālruni 26705843 K. Locikai.

Pateicoties labdarības organizācijas „Renovabis” atbalstam, minimālais dalības ziedojums dalībniekiem kopā ar nakšņošanu un ēdienreizēm ir no 50 eiro. Tiem, kuriem naktsmājas nav nepieciešamas – no 40 eiro. Ir iespējama arī atlaide. Dalībnieki saņems un darbnīcu laikā lietos speciāli šīm darbnīcām izdoto kora dziesmu grāmatu „Baznīcas sirdī vēlos būt mīlestība”.

Darbnīcas organizē Sprediķotāju ordeņa Liepājas Svētā Dominika klosteris kopā ar K. Lociku.

KABIAK.

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti