Auces baznīca piedzīvojusi vizuālas pārmaiņas

Piektdien, 28. jūnijā, svētku sajūta valdīja Auces katoļu baznīcā, kur 17 Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Koka mākslas un metālmākslas nodaļas diplomandi rādīja klātesošajiem savus diplomdarbus, kas turpmāk greznos baznīcu. Pasākumā piedalījās skolas kvalifikācijas komisija un pedagogi, kā arī pašvaldības pārstāvji, tīcīgie un citi interesenti.

Tehnikuma audzēkņi savu diplomdarbu ietvaros izveidoja vairākus baznīcas interjera priekšmetus, tostarp altāri, kanceli, altārgleznu. Altārgleznas „Auces Dievmāte“ tapšanā iesaistījās arī profesionāls mākslinieks, pedagogs Igors Krilovs. Katrs audzēknis atklāšanas pasākumā pastāstīja par to, ko veicis dievnamā.

Kopumā Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma audzēkņi līdz šim ir interjera priekšmetus darinājuši vairāk nekā 55 Latvijas dievnamiem. Tas noticis pasniedzēja Arvīda Verzes vadībā. Doma par projektu Auces dievnamā radusies pēc redzētā Īles baznīcā. “Vērojot tajā jaunos solus, kroņlukturus, altāri un jaunradīto Jēzus skulptūru, skolas pedagogi tika uzrunāti, vai jaunieši varētu palīdzēt atjaunot arī Auces Romas katoļu baznīcas solus. Savukārt jauniešu interese, tuvojoties diplomdarba satura izvēlei, kļuva vēl plašāka – no Auces Romas katoļu baznīcas pārbūves līdz pilnīgai baznīcas iekštelpu aprīkojuma izveidei un uzstādīšanai, visam, kas nepieciešams Svētās Terēzes no Bērna Jēzus draudzes funkciju veikšanai,” norāda Dobeles novada pašvaldībā.

Tā šī gada jaunvārī tehnikuma audzēkņi Dobelē aizstāvēja savu diplomdarbu, kas paredzēja Auces katoļu baznīcas pārbūvi, citastarp daloties interesantos faktos par Auces vēsturi, kā arī baznīcas celšanu. 

KABIA; Foto: Dobeles novada pašvaldība

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti