Siguldā atklāta Radio Marija studija

Jūlija pirmajā pusē Siguldā tika atklāta Radio Marija Latvija studija. Ideja, kas radās pirms aptuveni diviem gadiem, beidzot piedzīvoja savu īstenošanos.

Kā pastāstīja siguldiete un Radio Marija Latvija pārstāve Aija Avotiņa, no Siguldas uz radio Rīgā dodas daudzi brīvprātīgie, lai ierakstītu raidījumus, kā arī kalpotu tiešajā ēterā. Tā nu radusies ideja, ka ir vērts izveidot studiju uz vietas Siguldā, kur Vidzemes puses brīvprātīgie, kas nāk no Siguldas, Cēsīm un citām vietām Vidzemes pusē, varētu kalpot radio turpat uz vietas, ietaupot savu laiku un līdzekļus. Te viņiem turpmāk būs iespēja ierakstīt raidījumus, kā arī aizpildīt tiešo ēteru, piemēram, lūdzoties Rožukroni. Turklāt, pēc A. Avotiņas domām, jaunās studiajs piedāvātās iespējas varētu iedrošināt vēl citus brīvprātīgos pievienoties radio komandai un darboties no Siguldas.

Radio pārstāve stāsta, ka brīžos, kad dažādi draudzes cilvēki pilnīgi neatkarīgi viens no otra jautājuši, kad tad Siguldā būšot radio studija, kā arī vienā draudzes pasākumā cilvēku rakstītie sapņi par iespēju izveidot radio studiju Siguldā, bijušas kā Dieva zīmes tam, ka studijai jātop.

Radio pateicas Siguldas draudzes bijušajam prāvestam Rihardam Rasnacim par atbalstu, kā arī jaunajam draudzes prāvestam Elvim Rudovičam par kapelas iesvētīšanu. Tāpat liels paldies draudzei, kura ziedoja līdzekļus, lai studijas vajadzībām varētu iegādāties mēbeles un to iekārtotu, un Radio Marija, kas studiju nodrošina ar tehnisko aprīkojumu.

“Īpašs paldies mūsu pirmajiem brīvprātīgajiem par viņu vēlmi mācīties un strādāt jaunajā studijā. Jūsu entuziasms un apņemšanās ir patiesi iedvesmojoša,” raksta radio.

KABIA; Foto: Radio Marija Latvija

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti