„Caritas Latvija“ piedāvā aktivitātes ukraiņu bērniem un jauniešiem

Nodibinājums “Caritas Latvija” šovasar sācis jau ceturto projektu, kura mērķis ir atbalstīt Rīgā dzīvo-jošos ukraiņus, kas pie mums ieradušies, bēgot no kara šausmām. Projekta „Esam kopā! Atbalsta pasākumi Ukrainas civiliedzīvotājiem” ietvaros nodibinājums piedāvā daudzveidīgu programmu, lai veicinātu Ukrainas civiliedzīvotāju, kas ir pusaudži un bērni, kā arī viņu ģimenes locekļu, sociālo iekļaušanos Latvijas sabiedrībā.

Projekts jau ir sācies šī gada jūlijā un turpināsies līdz šī gada decembrim. Tā laikā Caritas Jauniešu centrā Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6, k-4 notiks vismaz 142 dažāda veida aktivitātes. Būs gan nodarbības, gan pasākumi un ekskursijas, gan arī nometne skolēnu brīvlaikā, „lai stiprinātu latviešu valodas pielietošanu ikdienā, attīstītu piederības un identitātes sajūtu Latvijas sabiedrībai un veidotu kopienu, kurā ikviens ir vērtība“, uzsver „Caritas Latvija“. Šo aktivitāšu galvenā mērķauditorija ir bērni un jaunieši gan no Ukrainas, gan arī Latvijas, taču piedalīties var arī cita vecuma cilvēki.

„Projekts tiek veidots, lai jaunieši un citi projektā iesaistītie iegūtu iespēju attīstīties, apgūt latviešu valodu, kā arī jaunas prasmes un iemaņas un veidotu izpratni par Latviju un mūsu cilvēkiem. Nodarbības vada pieredzējuši skolotāji, kuri brīvā un mājīgā atmosfērā palīdzēs ikvienam apgūt jaunas prasmes un labi pavadīt laiku,“ aicina „Caritas Latvija“ jauniešu darba vadītāja Arta Mozule Zepa.

Interesenti var apskatīt katra mēneša aktivitāšu plānu un pieteikties sevi interesējošajiem pasāku-miem ŠEIT.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti