Iznācis avīzes “Nāc” šī gada ceturtais numurs

Augustā iznācis Liepājas diecēzes laikraksta “Nāc” šī gada ceturtais numurs, kurā šoreiz viena no centrālajām tēmām ir Dievmāte. Ievadrakstā var lasīt priestera Arņa Suleimanova rakstu, kas pievēršas 15. septembrī Baznīcas kalendārā iekļautajai Marijas – Sāpju Dievmātes dienai un viņas “garīgajai moceklībai viņas pilnīgās vienotības ar Kristus ciešanām dēļ”. Savukārt avīzes vidējais atvērums veltīts Kuldīgas Dievmātes svētkiem. Laikraksta redaktore Ieva Liede pierakstījusi sarunas ar Liepājas svētceļniekiem, kas šogad pirmo gadu kājām bija devušies ceļā no Liepājas uz Kuldīgu tieši jūlija sākumā un piedalītos Kuldīgas Dievmātes svētku svinībās. 2020. un 2021. gadā liepājnieki uz Kuldīgu devās tā, lai galā nonāktu 15. augustā. Šogad liepājnieku tradīcijai doties kājām uz Kuldīgu atsaukusies vēl viena svētceļnieku grupa no Zlēkām.

2026. gadā tiks svināt Liepājas diecēzes pirmā bīskapa Ārvalda Andreja Brumaņa 100.jubileja. Gatavojoties šim notikumam, priesteris Sergejs Ivanovs OP mudina ticīgos iesūtīt atmiņu stāstus par bīskapu. Plānots tos apkopot un publicēt vietnē suiti.lv, kā arī izdot grāmatu.

Avīzē šoreiz var lasīt arī par jauniešu piedzīvojumiem Francijā kopienas “Chemin Neuf” rīkotajā ikgadējā festivālā, Liepājas Svētā Dominika draudzes skolas vadītāja Kristīne Locika piedāā ieskatu šī gada jūnijā notikušajās Liturģiskās mūzikas darbnīcās, kā arī vēl citus materiālus.

Avīzi var iegādāties draudžu grāmatu galdos. Tās nākamais numurs iznāks 8. oktobrī.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti