Četri dzeltenie BONIbusi ceļā uz Latviju

9.septembrī Vācijas katoļu labdarības organizācijā „Bonifatiuswerk“ Paderbornā viesojās vairāki latvieši, lai saņemtu četru BONIbusiņu atslēgas. Mikroautobusi tālāk devās uz Latviju, lai turpmāk kļūtu par palīgu dažādu iniciatīvu īstenošanā Latvijas Baznīcā.

Kā ziņo „Bonifatiuswerk“, pavisam jaunu busiņu atslēgas saņēma Rīgas Svētā Alberta draudze un Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas draudze. Savukārt Rīgas Katoļu ģimnāzijas un Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs draudzes pārstāvji saņēma jau lietotus transporta līdzekļus. Svētā Alberta draudzes pārstāvis Kaspars Šulcs norādījis, ka jaunais transporta līdzeklis tiks izmantots gan vecāka gadagājuma cilvēku, gan ģimeņu ar bērniem pārvadāšanai, kā arī ekskursiju un svētceļojumu organizēšanai. Svētās Marijas Magdalēnas draudzes pārstāvji Indra un Juris Oši apgalvojuši, ka dīkstāvē BONIbuss nestāvēs. Tas tiks izmantots gan cilvēku, gan arī dažādu preču un lietu pārvadāšanai.

Rīgas Katoļu ģimnāzijas direktores vietniece mācību darbā Ilze Šēnberga organizācijai norādījusi, ka skolā pieaug skolēnu skaits, tāpēc arī radusies nepieciešamība pēc papildu transporta līdzekļa, jo skola jau izmanto vienu dzelteno busiņu. Skolā šie transporta līdzekļi parasti noder dažādu ekskursiju organizēšanā. Tāpat tie tiek izmantoti svētceļojuma laikā, lai pārvadātu svētcēlnieku mantas un nodrošinātu viņiem ēdienreizes ceļā.

Savukārt Svētā Pētera kēdēs draudzes prāvests Mārtiņš Klušs skaidroja, ka transporta līdzeklis tiks izmantots jo īpaši jauniešu pastorālajā darbā. Mikroautobusu izmantos vēl divas citas Daugavpils draudzes darbā ar ģimenēm un bērniem, kā arī busiņš noderēs brīvprātīgajiem, kas organizē zupas virtuvi grūtības nonākušajiem.

Organizāciajs ģenerālsekretārs monsiņjors Georgs Austens pauda prieku, ka arī šie BONIbusi varēs kļūt par vērtīgu palīgu šo draudžu un organizāciju darbā.

Līdz šim pēdējie trīs BONIbusi uz Latviju atripoja šī gada aprīlī, kad Paderbornā tos saņēma Liepājas diecēzes pārstāvji. Tomēr sadarbībā ar „Bonifatiuswerk“ kopumā atbalstu Latvijā tieši transporta jomā guvušas daudzas draudzes un organizācijas, kopumā līdz šim saņemot aptuveni 40 lietotos dzeltenos mikroautobusus, kurus rotā „Bonifatiuswerk“ logo.

Draudzes un organizācijas, kuras savas darbības paplašināšanai vai atbalstam nākotnē vēlētos saņemt šādu transporta līdzekli, var uzzināt vairāk par šo projektu un aizpildīt pieteikuma anketu organizācijas mājaslapā.

KABIA; Foto: Terēze Meijere (Theresa Meier), Bonifatiuswerk

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti