Grašu bērnu ciemata atbalstam koncertos Vācijā saziedoti nepilni 20 000 eiro

Šovasar vācu labdarības organizacija „Bonifatiuswerk“ sadarbībā ar sieviešu kori „Balta“ trijās Vācijas pilsētās organizēja trīs koncertus, kuru laikā līdzekļi tika vākti nodibinājuma „Caritas Latvija“ paspārnē esošā „Grašu bērnu ciemata“ atbalstam.

Koris koncertēja baznīcās Paderbornā, Ķelnē un Oldenburgā, iepriecinot vairāk nekā 1000 klausītāju. Diriģentes un kora vadītājas Māras Marnauzas vadībā koris „Balta“ dziedāja latviešu, vācu un norvēģu mūsdienu komponistu sarakstītos darbus koriem. Ziedojumu akcijas laikā tika savākti 19 800 eiro, kas tiks ziedoti Gašu bērnu ciematam, informē „Bonifatiuswerk“.

Savukārt Grašu bērnu ciemata vadītāja Sandra Stade pastāstīja, ka bērnu ciematā šobrīd dzīvo 30 bērni, kas nāk no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm, kā arī ir palikuši bez vecāku gādības. Vadītāja arī norādīja, ka Vācijā saziedotie līdzekļi tiks izmantoti, lai atjaunotu ciemata spēļu laukumu. Spēļu laukums tika uzstādīts pirms 20 gadiem, tāpēc daļa tā aprīkojuma jau ir krietni nolietojusies un pat kļūst bīstama lietošanai.

Tāpat S. Stade informēja, ka jau iepriekš Grašu bērnu ciemats bija pieteicies citā „Bonifatiuswerk“ projektā. Par šajā projektā piešķirto ziedojumu tiek iegādātas jaunas mēbeles bērnu istabās, jo esošās jau bija vecas un nolietojušās.

KABIA; FOTO: Grašu bērnu ciemats

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti