Radio Marija desmito sezonu sāk ar vairākiem jaunumiem

Šodien Radio Marija Latvija sāk 10. sezonu. Jaunajā sezonā radio klausītājus iepriecinās jau iepazīti raidījumi un radio balstis, kā arī pārsteigs vairāki jaunumi. Daži raidījumi skanējumu sāks jau šomēnes, citi – nākamajos mēnešos.

Tā katra mēneša 1. pirmdienā pl. 16 skanēs raidījums “Baznīcas tiesības” par katoļu tiesībām un pienākumiem ticības dzīves jautājumos, kuru vadīs priesteris Renārs Birkovs. Katra mēneša 2. un 4. nedēļā ceturtdienās pl. 16 būs klausāms priestera Kārļa Miķelsona raidījums “Liturģiskā vārdnīca” par liturģiskām ceremonijām Baznīcā. Katra mēneša 3. nedēļas ceturtdienās pl. 17 skanēs priestera Andra Marija Jerumaņa raidījums “Ubi Petrus ibi ecclesia“/”Kur Pēteris, tur Baznīca” par pāvesta Franciska vēstījumu mūsdienu pasaulei. Katru darbadienu pl. 18, kad iepriekš tika translēta ikdienas Svētā Mise, turpmāk priesteris Jānis Meļņikovs raidījumā “Labās ziņas” stāstīs par sabiedrības procesiem un labo mūsu vidū. J. Meļņikovs skaidro: “Šīs izmaiņas programmā pl. 18 tiek ieviestas ar mērķi uzrunāt to sabiedrības daļu, kas ikdienā neapmeklē Baznīcu.”

No septembra vidus sestdienās pl. 11 skanēs raidījums “Ticības mācība bērniem”. Trešdienās pl. 10.10 priesteris Rihards Rasnacis vadīs raidījumu “Kristīti un sūtīti” par misiju tematiem Katoļu baznīcā, bet piektdienās pl. 16 skanēs Olgas un Māra Veliku veidotais raidījums “Veliki misijā”. Katru trešdienu pl. 11 radio pieslēgsies tiešraidei no Vatikāna, lai translētu pāvesta Franciska audiences. Katra mēneša pirmajā ceturtdienā pl. 17 ēterā būs Dairis Mežinsks ar raidījumu, kas stāstīs par Baznīcas sociālās mācības jautājumiem. Savukārt katra mēneša trešajā pirmdienā Rihards Miķelsons sarunāsies ar dažādu valstu radiostaciju darbiniekiem.

Radio ziņo, ka, sākot ar septembri, katru dienu pl. 7.45 un 15.20 varēs dzirdēt mācītāja Edgara Maža pārdomas katrai dienai no grāmatas “Oāze”. Savukārt 6. septembrī norisināsies jau par tradīciju kļuvusī lūgšana par Latviju, kas šoreiz tiks translēta no Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcas, sākot no pl. 19. 10. septembrī radio ēterā norisināsies Zibmariatons, bet 21. septembrī pl. 17 izskanēs kopīgā rožukroņa lūgšanā kopā ar Radio Marija Pasaules ģimeni. Sākot no steptembra, vesperes radio ēterā tiks translētas pl. 19, Rožukronis – pl. 19.15. Savukārt Svētā Mise klausītāju un ziedotāju nodomā tiks svinēta piektdienās pl. 12.

KABIA

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti