Ziemeļvalstu un Baltijas valstu jauniešu darba pārstāvji ciemos pie “Bonifatiuswerk”

No 22. līdz 26. septembrim Vācijā, Paderbornā norisinājās jauniešu pastorālā darba iesaistīto tikšanās, kas pulcēja 30 pārstāvjus no Vācijas, Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm. No Latvijas vizītē devās Lūcija Ciekure un Anda Aleksandrova. Šis laiks bija veltīts, lai dalītos pieredzē, dibināšanātu jaunus kontaktus, arī piedalītos svinībās, kas tika organizētas par godu 50 gadu jubilejai kopš atbalsta sniegšanas Ziemeļvalstīm. Šogad aprit 175 gadi kopš Bonifatiuswerk pastāvēšanas. Baltijas valstīm – Latvijai un Igaunijai – atbalsts tiek sniegts nepilnus 30 gadus gan jauniešu pastorāles jomā, gan palīdzot celt un atjaunot baznīcas, gan nodrošinot mikroautobusus baznīcām, kā arī citām vajadzībām.

Šajās dienās tika organizētas diskusijas un darba grupas par jauniešu darba tēmām, dalībnieki tika iepazīstināti ar “Bonifatiuswerk” darbu un biroju, tika organizētas arī ekskursijas uz diecēzes Jauniešu māju, kas ir bijušā cisterciešu klostera telpās, kā arī dalībniekiem bija iespēja iepazīt Paderbornu un Korveja klosteri. Vienlaicīgi šīs bija arī 10 gadu svinības, kopš Korveja klosteris ir saņēmis UNESCO mantojuma statusu.

Tā bija brīnišķīga iespēja iepazīties ar Vācijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Islandes un Igaunijas pārstāvjiem, gūt jaunus iespaidus un uzzināt par šo valstu pieredzi. Viens no galvenajiem šīs tikšanās uzdevumiem bija meklēt veidus, kā šīm valstīm savā starpā sadarboties, piemēram, veidojot starptautiskus projektus vai pieredzes apmaiņas.

“Bonifatiuswerk” ir katoļu organizācija, kas, saņemot ziedojumus, palīdz ar finansiālu atbalstu valstīm, kur katoļticīgo skaits ir salīdzinoši neliels, tādā veidā palīdzot izplatīt Labo Vēsti. Īpaši uzrunāja monsinjora Georga Austena (Georg Austen), kas ir “Bonifatiuswerk” ģenerālsekretārs, un Juliana Hīsa (Julian Heese), kas ir atbildīgs par atbalsta sniegšanu bērniem un jauniešiem diasporās, uzrunas, kuras caurstrāvoja liela mīlestība un ieinteresētība par jauniešu darbu katrā valstī – kas ir tie izaicinājumi, ar ko sastopamies un kā varētu sadarboties, lai jaunieši Baznīcā justos labi, lai iedrošinātu jauniešus kļūt par jauniešu vadītājiem un brīvprātīgajiem, un būtu nodrošināta Baznīcas pēctecība.

Korveja klosterī, kur notika noslēguma svinības, ar savu klātbūtni mūs patīkami pārsteidza Liepājas bīskaps Viktors Stulpins un Latvijas vēstniece Alda Vanaga. Tāpat arī svinībās piedalījās vēstnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas, kuri pateicās “Bonifatiuswerk” par sniegto atbalstu.
Vairāk par tikšanos var lasīt ŠEIT

A. Aleksandrova; Foto: Simon Helmers/Bonifatiuswerk

Dalīties ar rakstu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Saistītie raksti